Mplayer móka

Tegnap rendszerpiszkálás közben - nagyon belassult a felület, utána kellett nézni mi van - ráébredtem, hogy egy ezer éves MPlayeren fut a háttérfilmem. Akkor még nem tudtam, hogy frissítés helyett inkább válogatni fogok.

Közbevetett gondolat: a journaling kikapcsolásával és egy bugmentes (.2028) Vienna letöltésével a rendszer megint friss és üde, de ha belekezdtem, akkor volt frissítgetés, backupolás, ami ilyenkor szokásos.

Ugyanis ha az egyszeri macjúzer MPlayert szeretne a rendszerére, akkor a legújabb és legfunkciódúsabb verziókat vadászni kell. A lehetőségek:

  • Leszedni a hivatalos honlapról a 050904-es ősi buildet, ami biztosan működik. Nagyon mellé nem lehet vele fogni, tudja az Altivec-et, Core Image-t. Ha nem ezt akartam volna lecserélni, itt érne véget a sztori.
  • Szerencsére van nem hivatalos havi CVS build, ahol a 060301-es a legújabb verzió. Akárhonnan nézzük ez négy napos, tiszta bleeding edge.
  • A lelkesek számára van még az állítólag használhatósági szempontok figyelembe vételével MPlayer alapokon írt Djoplayer. Jópofább, mint hasznos.
  • És a kereső kidobja a félrevezető nevű MPlayer for OS X-et is, amihez ugyan nem nyúltak hozzá 2005 májusa óta, de a sourceforge.net-nek jó a page rank-je.

Én a havi CVS build mellett döntöttem, a többi mplayeroid le is került a gépről. Az érdeklődők még a hivatalos honlap Related projects oldalán találhatnak érdekességeket. (pl. Bluetooth telefonnal távirányítható MPlayert for the lazy ones)