RSS olvasó újragondolva

Igazán ritkán érzem úgy, hogy a tuawon valamit nagyon nyomatnának - már persze a Mac-től eltekintve -, most viszont az endo körüli felhajtást komolyan eltúlzottnak érzem.

Az ismertető cikk megjelenésekor persze kipróbáltam én is, de rögtön szemet szúrt, hogy az importált opml fájl ékezetes karaktereit nem mindig volt képes értelmezni, és hogy kiskanállal eszi a memóriámat. Pedig a tetősáv, ahol azt jelzi, melyik RSS csoportunkban hány olvasatlan elem van, akár még jó is lehetne. Már ha nem rendezné át a tetősávot minden kattintásnál.

Ami nehezen megszokhatónak tűnt még, az a felülete. Az egy feedhez tartozó olvasatlan elemeket (igény szerint summaryval együtt) a feedlistában jeleníti meg a bal oldalsávban. Ez azzal jár, hogy húsznál több feedet kényelmetlen benne olvasni, 100+ feed esetén pedig átláthatatlanná válik az egész.

Hogy a programból való kilépés után kézzel kellett terminálból lelőnöm a letöltésvezérlőjét (endoBot) hajlamos vagyok betudni az 1.0-s verziónak

És különben ezért szeretem az opensource fejlesztést, mert ott jelent valamit, ha egy szoftver eléri az 1.0-t. anno a camino 0.7-0.8-tól teljesen használható volt.

de még így se merem tiszta szívvel ajánlani. Ha van olyan, aki végletesen elégedetlen a mostani RSS olvasójával, az esetleg próbálja ki. (Aztán szedjen le egy Viennát ingyért.)