Az olvasó kérdez: Videó lejátszás Macen

“most kezdek ismerkedni az ellenséges géppel,egyenlőre ő az erősebb.Segitsetek,hogy lehet filmeket letölteni és lejátszani.” - írja Sturm1 a T-Online Téka kapcsán írt postom alatt.

Sokat segíteni ugyan nem tudok - drm gond van - de a pár alapvető “trükköt” megpróbálom ismertetni.

  • T-Online Téka : Ők tudják, hogy digitális jogvédelemmel ellátott wmw3-mas filmeket nem lehet lejátszani macen, mi tudjuk ugyanezt, ők tudják, hogy mi tudjuk. Nagyjából itt feneklik meg az egész. Amíg a Microsoft nem lép, és nem ad ki megfelelő lejátszót - és ez nem igazán fog megtörténni, a WMP for Mac fejlesztését leállították -, vagy amíg a T-Online nem adja a videóit nagyjából bármilyen más formátumban, addig nincs megoldás.
  • DRM nélküli WMV3 : “Lelke van” kategóriás kodek ez is, általában véve elmondható, hogy a Flip4Mac plugin Quicktime-ban hajlandó lejátszani ezeket a filmeket.
  • MKV, OGM : Mivel az MPlayer OS X-es portjában nincs igazán kényelmes mód hangsávot váltani, így ezekhez a fájlokhoz a VLC médialejátszó a legkényelmesebb.
  • Minden más : A hagyományosabb tömörítésű filmekhez ízlés szerint választható az MPlayer, a VLC illetve ezeknek bármelyik derivátuma (a djoPlayer egészen szép volt múltkor, bár kicsit logikátlan).

Ugyanez megtalálható a beszéljükMac wikijén is, már csoportosításban.

Én nem eröltetném a QuickTime Playert, mert a nem Pro verziók buták, a Próért meg fizessen, akinek hat anyja volt. Pláne ha vannak jobb alternatívák.