Foglald vissza Hunniát!

“Hazafirádió - egy tiszta magyar hang!” - szó a szpíker szuggesztív hangja, mikor rákattintok a nemzeti magyar netrádió playlistjére. A spot után egy fiatal nő fejhangon - vajon még mindig a felháborodás? - elhadarja, hogy lesz az idei tiltakozás Trianon ellen, majd zene.

Az elsőre elhangzó Ákos - Keresem az utam még az elviselhetőbb slágerek közé tartozik, de később megjelennek az igazi művészi darabok - igen, volt némi prekoncepcióm, most igazolom - , amelyek megállapítják, hogy “egyedül maradtál, mint a szél”, meg hogy “foglald vissza Hunniát”. Néha van szó huszárokról, a versszak-refrén-szóló-szóló metálszámoktól elszakadni kívánó alternatív slágerekben fel-felsír egy hegedű is. Összességében mélyen depresszív magyarkodás.

Magyarok vagyunk, az istenfáját, semmit sem tudunk hegedű nélkül, nemhogy powermetalt. Ha már mindenképpen valamilyen irányba elfogult metál, akkor inkább CrossBorns. ők csak Szauront utálják.

(via Cavinton)

Update:

Közben előadás megy Szent Lászlóról, finánctőkéről, Szentkoronáról. Ismét bebizonyosodik, hogy etimologizálással mindent alá lehet támasztani. Azért milyen nyelvszemlélet kell ahhoz, hogy az ember kijelentse, ez a szó innen származik, tehát akikre ma alkalmazzuk, azok olyanok. Hihetetlen.

CategoriesUncategorized