FSF.hu roadshow

Húsz harminc szabad szoftveres - nem írok linuxost, mert legalább egy bsd júzert láttam a tömegben - ül a sötétben és előadásokat hallgat. Éppen csak ízelítőül, pár lejegyzett idézet:

Szabad szoftver és IT biztonság

  • “Megpróbálom megmutatni a svájci bicska kihajtható darabjait, mindenki eldönti melyiket veszi meg, amelyikhez minden funkciót magában kell megvenni, vagy ahol mindet megkapom és én döntöm el melyiket használom.”
  • “A szabad szoftvereknél nem fontos tényező, hogy kényelmesen használható, beállítható legyen.” - sose hittem, hogy ez kimondatik.
  • “…olyan svájcibicska, amit ha az ember jól használ, nem a kezét vágja le vele, hanem a fát is kivágja.” - nem is beszélve a heringekről.

Szabad szoftver a matematikában (TeX és R)

  • “Akár egy bölcsészhallgató is könnyen elsajátíthatja a TeX alapszintű használatát.”- bölcsészezés, nyílik a bicska.
  • “Számottevő mennyiségű MS Word melletti szitkozódás megtakarítható általa.”

És végigültem még a Unixlab egyesület bemutatását, de onnan nincsnek érdekes idézetek. Cserébe az előadó meggyőzött arról, hogy valamikor el kéne néznem a Füredi út 44 alatt található termükbe, megnézni pár régebbi vasat.

Kihagytam továbbá az Openoffice előadást, pedig igazán érdekelne, hogy milyen előnyeit sorolják fel. Az OS X alatti hátrányairól hosszan lehetne értekezni.

CategoriesUncategorized