Open-source OS X - Dvorak újra lecsap

Ma féltem. Olvastam egy review-t John C. Dvorak - “az Apple Windowsra vált”, ha így rémlik - legújabb cikkéről, és nem tűnt marhaságnak elsőre. Annyit emelt ki a szemléző, hogy Dvorak az OS X szabad forráskódúvá alakításán mereng, amit úgy értelmeztem, a szokott 70% hülyeséget automatikusan levonva, jó volna, ha az Apple tisztázná az open-source közösséghez való viszonyát. A cikk persze nem erről szólt.

Sokkal inkább arról, hogy a windows desktop ellen úgy kéne megindulnia az almának - mert a harc az állandó persze, a microsoft pedig nem üzleti ellenfél, hanem ellenség (bár ezt a már a hazai fórumokon tanultam) - megpróbál piacot, felhasználókat, stb szerezni a Linux Desktoptól. Megvan a truváj? A desktop rendszerek piacának két kisebb eleme essen egymásnak, hátha a nyertes legyőzheti a harmadikat, a nagyot.

A cikk ezen felül persze célozgat még egy keveset a Windowsra való átállásra, mert ez Dvorak kedvenc témája. És persze jól is hangzik, lesz belőle flamewar.

Dvorakon kicsit felülemelkedve, nagyon várok már egy írást arról, hogy az Apple csinnadrattás open source törekvéseiből mi maradt mára. Egyet mindnyájan tudunk, ez a Safari/Webkit/KHTML vonal, volt a Darwin, aminek a forrását lényegében bezárták, és azt hiszem körbe is értünk. Illetve nem, volt még fejlesztői MacBookPro. Azta’!