Virtual desktop mégegyszer

Egyszer már választottam virtuális desktop kezelőt magamnak, pár hete viszont ránéztem az akkor elvetett másik alternatívára, a Virtue Desktopsra. Januárban azért esett ki a program, mert belefutottam egy rendkívül bugos verzióba. Ennek megfelelően csodálkoztam is, hogy mostanra használhatóan stabil, funkciókkal - még olyan feleslegesekkel is, mint desktoponként eltérő háttérkép - megpakolt app lett belőle. Annyira, hogy pár napja a FreeMacWare is ajánlotta.

Azok az előnyei, amik nekem megtetszettek:

  • barátja a dokknak, arra a desktopra fordul, amelyiken a kattintott app leledzik.
  • desktophoz köthető programok, így a mail marad a Mail desktopon, nem kell mindig szétpakolni őket.
  • és ugyanazok a pluszok, amiket a Desktop Manager - közös a kód valahol mélyen, azt olvastam - kapcsán már elmondtam: OS X alap effektek használata, ügyes billentyűkombinációk, freeware.

A Desktop Managertől eltérően a Virtue nem tartalmaz Pager-t, ami a desktop állandó lakója lehetne, mutatva a különböző asztalokat kicsiben. Ehelyett alt-tab-ra elővarázsolható egy bezel felületű (lásd még Growl, QS) asztal-választó. És amivel végleg belopta magát a szívembe: mindenféle konfig nélkül birtokba vette a Logitech egerem ablakváltás gombját.

Virtue Desktops 0.522 r117