A hiányzó szoftver kettő (pont nulla)

És akkor nézzük meg ugyanazt máshonnan. Megpróbáltam elfelejteni, hogy PDF-eket akarok színezni, maradt az a cél, hogy innen-innen onnan begyűjtött szövegekben kiemeljem, ami szerintem lényeges.

Első lépésben, a már leírt módon kitakarítottam a Services menümet, hogy a kitalált munkamenet ne csak billentyűkombinációk használatával legyen gyors, de guival-egérrel is.

Aztán a Send to Mellel service-nek, ami működik minden cocoa programból, adtam egy billentyűkombinációt az alapból beállított kontroll+alt+alma+alsórúgás jellegű helyett. Mostantól alma+0-ra a kijelölt szövegeket plain textként átsétálnak a Mellelbe.

Végül pedig a Mellel default stíluslapról készítettem egy klónt. Ebben beállítottam, hogy a Regular (alma+1) nyolcadik variációja (F8) bold és sötétszürke. Magyarul a kijelölt kulcsszavakra egy F8-at kell nyomni és beszürkülnek, “beboldulnak”. Így is eggyel többször kell billentyűzethez nyúlni, mint eredetileg szerettem volna, de ezt már el tudja viselni a lelkem.

A végeredményből pedig nyomtatható friss, ropogós PDF, amit lehet sima nyomtatóval is nyomtatni, nem igényel színest.

One Reply to “A hiányzó szoftver kettő (pont nulla)”

  1. A tisztesség kedvéért: TextEdittel is meg lehet csinálni mindezt, elég a “New window containing selection” service-nek adni egy billentyűkombinációt. De ha már van jobb szoftverem, miért ne használjam.

Comments are closed.