Azt írja az újság…

A cikk valójában a tegnapelőtti Apple vs. Bloggerek per lezárásáról tudósít. Ahol a bíróság úgy ítélt, a bloggereknek (akárcsak az újságíróknak) nem kell kiadniuk a forrásaikat, érvényes rájuk az USA alkotmányának első kiegészítése. Marad a jófajta belső vizsgálódás, ha az Apple mégis meg akarja akadályozni a kiszivárogtatást. Mert erre azért maradt joga.

3 Replies to “Azt írja az újság…”

  1. Azért ez az ítélet meglehetősen komoly következményekkel járhat. Ha a vállalatok nem tudják bírósági oldalról megvédeni az adataikat, akkor más eszközöket fognak alkamazni, mert ne legyen senkinek kétsége afelől, hogy üzleti károkat okoznak számukra. Erre megoldás lehet akár a munkaszerződések átalakítása, akár bejelentett scanning alkalmazás, akár egyéb megoldások. Ennek viszont a legkevésbé sem lesznek pozitív hatásai a jövőben…

  2. Mr. President, Mr. President!!! Mr. President, Clarence McKenzie from the LA Times. Mr. President, what exactly do you refer to as this “first amendment” (looking at his papers)? -You know, right to free speech and all. (aaaaaah, wbbraggraggarrarrgh!!!) -Mr, President, when your administration came up with this “fffirst amendddment”, did it not not foresee a problem like this might happen? (wragglebagglearrgh!!!) - Forgive me Mr. President, but this first amendment sounds like a lot of burocratic jibberyjew.

    (C) SP S10E04

Comments are closed.