Beszúrás formázás nélkül

Amióta még egy tinyMCE-t is használok a szövegszerkesztőim mellé, nagyon idegesít, hogy az OS X alapból rich textet szúr be. Valószínűleg mások is így vannak ezzel, első keresésre legalább öt megoldási lehetőséget találtam a problémára. Itt a nekem legkényelmesebb (ami működik Camino/tinyMCE párossal is) következik.

Összetevők:

1 db - Spark shortcuts manager (2,9 MB, freeware, telepítve kb. 3 mega ramot eszik a daemonja) 1 db - Plain Clip plugin (100 KB, freeware)

A Spark a szokásos módon installálható, a pluginnak létre kell hozni egy mappát ~/Library/Application Support/Spark/PlugIns, és oda bemásolni. Ezután már csak a billentyűkombinációt kell megadni a Sparkban a pluginnak (érdemes beikszelni a Send Command+V Keystroke opciót is, hogy sima Paste-kor is ezt hívja meg), és kész is vagyunk.

Hasonlóan jó módszerek:

  • PlainTextPaste - kisebb, cserébe nem működik együtt tinyMCE-vel, Gmail-lel Caminóban, Safarival gond nélkül megy.
  • Paste as unstyled menüpont létrehozása Interface Builderrel, az abszolút geek megoldás. Néhol pontatlan, valószínűleg a régebbi XCode miatt.
  • A fenti MacGeekery cikket ajánló macosxhints írás, a kommentek közt applescript és shell script megoldásokkal.

Upd. (május 31.):

Uninstalltam - zappoltam - a Spark-ot, a legtöbb funkciója QuickSilver mellett felesleges. Egy próbát megért.

5 Replies to “Beszúrás formázás nélkül”

  1. A Pages-ből rémlik, de amíg az elér a böngészőkig, addig túl leszünk a 10.7 Siamese-n is.

  2. Nekem ennél drámaibb gondjaim szoktak lenni.. mikor ISO-8859-2-es szöveget másolok valahonnan, windóz-firefox alatt nem gond a formázás, de ha elmentem UTF-8 ként, akkor meghal.. pedig, még konvertálást is használok php-ban :C

Comments are closed.