Kétszáz dollár

Az apple árképzésében eddig is voltak érdekességek, de azt végképp nem értem, hogy a fekete MacBook miért kerül kétszáz dollárral többe, mint a halálpontosan ugyanolyan fehér változata.

Egyébként a gép specifikációi jól néznek ki, még az integrált videóvezérlő ellenére is. A vásárlással - már ha lenne rá szükségem és pénzem - azért várnék, volt már arra példa, hogy maradtak nem dokumentált fícsörök első generációs apple gépekben. Legutoljára például a MacBook Próban.

Btw: Jól számolom, hogy az alapmodell áremelkedése pont átlöki a MacBookot a 300.000 forintos lélektani határon?

Upd.:

Ahá, a +200 dollár a fekete színen túl jelent még +20 GB vincsesztert. Máris megéri. ;)

Upd. 2.:

Mennyire jellemző az Apple-re, hogy a fekete MacBookhoz is fehér töltő jár. (MacBook kicsomagolási képek via TUAW)

5 Replies to “Kétszáz dollár”

  1. Egyetértek. Én se vennék egyből gépet, amint kijön. Várni kell, amíg kiderülnek a hibák (ha vannak).

    Másik ok, hogy mindenképpen megvárnám a 10.5 -öt. :-D

  2. Pontosítsunk, a 10.5.3-mat legalább. Igaz, a Tiger is hullámokban volt jó. A 10.4.2 óta csak a mostani 10.4.6-os az, ami nem megy az agyamra.

  3. Gondolom a fekete gépek az Erő Sötét Oldalán lévőknek készültek, és ugye belőlük kevesebb van, ergo magasabb a gyártási költség a kis példányszám miatt :-)

  4. Huh, ebbe ne menjünk bele, mert akkor az első macemről (G3 Wallstreet @ 500 mhz) kényetelen leszek kijelenteni, hogy a Sötét Oldalnak készült. Igaz az elképzelés jól magyarázza a Mac TV bukását. :)

  5. ami nem tetszik a gépben, az a kijelzője. pontosabban az, hogy a kijelzőjének a védő”üvege” visszatükröződik. egy kollégámnak van egy méregdrága toshiba notebook-ja, ugyanilyen tükröződő a felület (úgy látszik, ez most divat). és gyakorlatilag használhatatlan, mert a legkisebb hátulról érkező fény visszacsillog :(

Comments are closed.