Költsük el azt a 150 dollárt

A csoda három napja még nem ért véget, de szerintem megér egy gondolatkísérletet, hogy mire lehet még elkölteni azt a százötven dollárt, amivel a fekete MacBook drágább fehér társainál. Pláne mert out of the box még a Mac OS X sem használható mindenre.

A mindennapi élethez kellhet egy:

ehhez a csomaghoz még jól jön a hálózati forgalmat figyelő Little Snitch ($24,95), mert a beépített tűzfal nem túl beszédes fajta. Ezzel elértük a száznegyven dolláros határt, és van még egy tizesünk, amit el lehet sörözni.

Opcionális B terv: felvenni a maczot.com feedjét az olvasóba és várni a jobbnál jobb akciókra. Opcionális Cé terv: piros páratlan.

10 Replies to “Költsük el azt a 150 dollárt”

 1. Már csak egy táblázat kezelő kellene… szövegszerkesztőre azért elég jó alternatívák vannak már, de egy nyamvadt spreadsheet alkalmazás csak kellene még és akkor el lehetne felejteni office országot. végre. 80 dollárért iwork egyébként az ér?

 2. Természetesen ér, csak azt nem kedvelem annyira. Annó az 1.0 körül próbálgattam egy ideig, de nem sikerült megszeretni. Lehet az újabbal más lenne a helyzet, de már más programok köré építettem fel a workflow-mat. (Lehet, kéne keríteni egyet és kipróbálni, csak ah a lelkiismeret. :) )

  Táblázatkezelő tényleg nem igazán van (mondjuk jó alternatív audiólejátszó se, de ezt csak az én rinyám szokott lenni), valószínűleg várhatsz addig, amíg az apple úgy nem gondolja, hogy bővíteni kell az iWorköt.

  Ha elkezdődik a listád a nyolcvan dolláros iWorkkel, akkor hogy folytatnád?

 3. odaadnam a 150 dollart a NeoOffice csapatnak, hogy csinaljak meg a 2.0-as OO.o -nak megfelelo verziot. Igy lenne normalis office mac-re.

  …vagy inkabb az x11 teamnek, hogy csinaljak mar meg vegre azt a portolast, mert mar nagyon kene!!! :-)

 4. PAStheLoD: Annyira azért nem szaladt meg, a fentiek közül a Transmitet kiváltottam free alternatívával (nem olyan jó, de sokkal olcsóbb), a Snitch pedig folyamatos beszerzés alatt van. :)

  Kobak: Valami natív kéne, és ha már lehetek válogatós, akkor valami nem office-like.

 5. van olyan, hogy appleworks. mindent tud, amit az office, olcsóbb, de nem annyival, hogy megérné. az iwork meg egy más filozófia, begyöpösödött ofiszos agyam nehezen állt rá. szép doksikat lehet vele csinálni, alap tábálzatokkal, viszont nagyon laaaassssúúúú ms office for mac. meglepően jó a mac verzió, szakadékba löki a win-est, viszont mocskos drága

  150$: veszek belőle kiegészítő elemeket az archicad-ez vagy egy tetőtéri ablakot, most ilyenekben utazom :)

 6. Én meg veszek belőle kb. 50 db régi bakelitlemezt a szép új lemezjátszómhoz :-) (Mondjuk inkább egy új használt iPod lesz belőle, a régi sajnos úgy tűnik, feladta :-((

 7. Sala: Az iWork filozófiája mellé igazán megírhatnák úgy, hogy gyors is legyen. Akkor igazán szeretnivaló lenne. Az elv, hogy nem kell mindent kézzel állítgatni a felhasználónak, nagyon tetszetős.

  Zoli: Mi ment szét a régiben?

 8. gyors az, csak quad-on kell használni :) egyébkét én is utálom, ha lassú, de vannak fogások, amivel gyrsítani lehet (vagy inkább csökkenteni a lassúságot)

 9. Valószínűleg a csatlakozója. Mert amúgy semmi baja, csak ha rádugom a gépre, akkor vagy megjelenik, vagy nem, de inkább nem, ha meg mégis, akkor egy darabig működik, aztán vagy lefagy a finder és az itunes, vagy nem, de inkább igen, és addig nem is térnek magukhoz, amíg le nem tépem az iPodot. Ja, tölteni persze tölti közben frankón. Négy gépen, három kábellel kipróbáltam, kisebb-nagyobb mértékben, de mindenhol ezt csinálja. Az Intercas szerint javíthatatlan, de azért még próbálkoznak. Le vagyok lombozva :-(

Comments are closed.