Másik univerzumban

Kapaszkodni tessék! Chris Pirillo - a Blogger spam problémáiról írt sokat, máshonnan vajon kellene, hogy rémeljen - megírta ma, hogy a WinZip halott.  Dave Winer pedig bólogat a hírhez.

Nem úgy volt, hogy a számítógép 3.0-val legalább a gépünkön levő adatok hordozhatóak annyira, hogy magam választhatom meg az eszközeimet. Senki ne mondja, hogy a tömörítő kiválasztása még feladat Windows alatt.

Az online adatok hordozhatóságát meg talán a web 2.5 public beta hozza magával, addig maradnak a kézzel hekkelős importok. Így maradtak például a blogteren a postokhoz érkezett - nem ritkán az írásnál sokkal jobb - kommentek. 

2 Replies to “Másik univerzumban”

  1. ahaha .. a winzip már kb. a 7.0-val meghalt. másodszorra :]

    WinRar jobb.. és alap, más meg nem is kell, Total Commander minden félét kezel..

    A kézzel hekkelős importok még elég sokáig itt lesznek, hisz’ nincs univerzális export.. nincs OPML-4-blogz ;] Amúgy ha jó az exportált dolog, xml és utf és egyértelmű a struktúra, akkor pár soros (php-val,) programmal lehet konvertálni/importálni ..

  2. Igen, vannak ügyes importálási lehetőségek, de csak akkor ha van jó exportod. A blogteres bejegyzések úgy jöttek át, hogy egy barátom transzformálta a blogter export xml-t rss2.0-ba, amit már megeszik az importer. A gond ott van, hogy ebbe a kommentek például nem fértek bele.

    A blogger ennyire se jófej, ott semmilyen export nincsen, van viszont okos hekkelős wp import cucc, ami hajlandó beparszolni kommentestül az anyagot. A freeblog - végül nem importáltam, mert lusta vagyok - egy raklap xml-t ad, ez is behekkelhető, igaz kommentek nélkül, mert azt elsikkasztotta a haloscan.

    Ez ebben a formában többnyire káosz, és nem látok elmozdulást abba az irányba, hogy könnyűvé tegyék a felhasználónak a költözést. (Eleve mit költözik, maradjon a kis helyén. :) )

Comments are closed.