30 Replies to “Óvoda 2.0”

 1. Na ha valamit, akkor ezt nem fognám rá Tornira. Például mert a klónsit csak itt van 2001 óta, a szolgáltatók hangvétel-romlása viszont egészen új jelenség.

 2. A szolgáltatók hangvétel-romlása a blogter indulása után kezdődött, a freeblogos besértődéssel, ha jol emlékszem. Vagy nem?

 3. na de ki csinálja a cuccok arcát, kérdezem én. a blogter nyominger alakjait torni. büszkén mutatta, mikor indult. most arról nem beszélek, hogy melyik milyen, mert olyan, amilyen - ingyenes.

 4. zsoltu: Ezzel azt hiszem átcsúsztunk az ízlés kategóriába. Se a blogter, se a freeblog esetében nem a dizájnt tartom a legnagyobb problémának. Jobban szoktak zavarni a usability, technikai vagy hangvételi gondok. Most főleg az utóbbi.

 5. Lehet, fricska, de a szolgáltatás éppen_most arculköpés. Nem megy a http://freeblog.hu Nem mennek az rss-ek A hirdetési hely helyére a pina szót sikerült kirakni. (Kinek hiányozhat ennyire?) És csak másfél percig néztem rá… Nem beszélve a Statgép haláláról :-(

 6. Az a gond, Szabby, hogy az utóbbi időben ami kommunikációt láttam a “nagyok” között, az ezen a szinten volt. Képzeld el ugyanezt mondjuk a blogsome és a typepad között, lehetetlen.

 7. ez a verziozas egyertelmu elcelodes a freeblog reszerol, a blogternel viszont komolyan gondoljak (gondolom en)… kicsit ketelu fegyvernek erzem az egeszet, a blogszakmaban jaratosabb ember elhuzza szajat, a hetkoznapi netezo pedig megvakarja a fejet. lassan a legolcsobb poenok koze tartozik ez a kettopontnullazas (a nagyobb szamokrol nem is beszelve). mondjuk en a rendorvicceken is jot tudok mosolyogni :)

 8. nos. a blogter fura kezekben van, legalábbis úgy tűnik. a freeblog meg ahogy látom, valami idióta váltás miatt most épp komoly bosszúságot okoz a használóinak. majd posztolok egyet erről a taxiban. :)

 9. Upd: A matrica lekerült a freeblogról. Még mindig rossz viccnek gondolom, de legalább időleges volt. Az első webkettő portál - szintén vicc - még kint van. :)

 10. szaboat: A Blogter semmivel nem veszi komolyabban a kettőpontnullázást, mint bárki más. Mi kezdtük el itthon használni és ez sokaknál kiverte a biztosítékot.

 11. doransky: nem torniék rakták ki először a blogra? nem kötözködöm, csak így rémlik… bár az is lehet, hogy a blogtér ráncfelvarrás után került ki a klóncicára ez a szöveg.. sajnos nem emlékszem pontosan.

  a web 2.0 a szokásos életciklust követi: akkor a hype, hogy végül senki nem fogja már komolyan venni, a webkettő, mint olyan, meghal. (igazából sosem létezett így konkrétan, de a végén off leszek)

  kelt: szó mi szó, a freeblog.hu-n most “az első haza web 32.0 portál” van a matricán :) vicc, és így is kell hozzáállni. magyarországon olyan kicsi piac, hogy itt bőven elfér a fricska, sőt, a kvázi belterjesség meg is követeli ezt. hisz gondolj csak bele, mindenki ismer mindenkit (legalább névről), és itt nem beszélünk több milliós felhasználói táborról, ergo felesleges párhuzamot vonni a nagyokkal. -szerintem-

 12. doransky: De most őszintén: ez a matrica érdekel még valakit a “kettőpontnulla” szó hallatán különös nyáltermelést megindító bloggereken kívül? Szép, szép, hogy itthon Ti alkalmaztatok először egy több éve létező szemléletmódot, illetve Ti alkalmaztatok először komolyabb méretekben külföldi projektekben 6-8 éve létező technológiákat, de ez az “első magyar” néhol már kezd unalmassá válni. Linkter-rel ott ugye lecsúsztatok erről, hiszen abban Márk InternetMédiája volt “az első magyar”, hurrá. A Freeblog 4.0 matrica nekem speciel tetszett, jól tükrözi a sznobista versengés állását.

  Egyébként az induláskor sok Blogter-t olvastam, azóta azonban ha tehetem a címoldalt messzire elkerülöm, s próbálok rögtön a postokba olvasni töményen, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzek azzal a bizonyos stílussal, vagy hangvétellel.

 13. Hm, 32, na ez jó. A nyolcat, tizenhatot nagyvonalúan kihagyták. :)

  Viszont jobban esne, ha előbb legyártottak volna egy kvázi használható béta szolgáltatást (a törött link gyártás, meg az apróbb lerobbanások nagyon rosszul festettek) és utána eresztették volna el a fricskákat.

  A felhasználói táborokról írtakban teljesen igazad van. Ráadásul 53k alfageekünk sincs, majd holnap eldől, hány van.

 14. Sajnos mr.a-t tényleg sürgette az idő.

  De még ez a béta is ver mindent, úgy gondolom :) Az eddigihez képest gyökeresen más hozzáállást követel a bloggertől, de meg fogják szokni az emberek.

  A holnapi nap kétségkívül érdekes lesz :) Egy kávé mellett még folytathatjuk ezt az értekezést, esetleg.

 15. Jó, persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szólított meg az ajaxos bejegyzésszerkesztő. A freeblogos bloggereknek már jó, én meg várom tovább a Shuttle projekt beépülését a WP-be.

  Kávé oké. :)

 16. Szabby… Már egyszer megmagyaráztam a blogomon, hogy miért vettük magunkra a web 2.0 címkét. Nem azért, mert mi lennénk a webkettes apostolok. Azt meghagyjuk a hazai blog más jeles képviselőinek - HH kifejezetten pályázhat rá -.

  Ha olvastad volna a Blogter indulásáig futó blogter.hu-s blogot - egyre többet gondolkodom rajta, hogy visszateszem - tudnád, én nem hiszek 100%-osan a kettes forradalomban.

  A Blogter plecsnije elsősorban marketing eszköz és annak rendkívüli módon be is jött. Az egész hazai blogszcéna szépen tematizálja a történetet, amivel mi a Blogterrel egész jól járunk.

 17. okok doransky, írtam is, hogy nem emlékszem rá pontosan :) köszönöm az infót.

  holnap gondolom még úgyis bőven fogunk erről beszélgetni (azaz többek közt erről is)

 18. Blogteres ( ex friblogos ) letemre azt kell, mondjam, hogy Mr A kitett magaert, es a felulet nagyon jol sikerult. Hasznalhatosagarol nem tudok nyilatkozni, mert mar nem hasznalom, de igy geek fejjel nekem nagyon tetszik ( par aprosagtol eltekintve ). A belyeggel vitatkozast meg meghagyom azoknak, akiknek nincsen jobb dolguk. Marketing eszkoz, vagy fikazas, nem mind1? Mind2 szolgaltatonak megvannak az elonyei es a hatranyai is, a szabad valasztas meg adott.

Comments are closed.