Régebbi next big thing

Mennyire jó lenne, ha a fájljaimat nem csak fájlnév - kiterjesztés - különböző számadatok formájában tudnám megnézni, hanem például kis úszkáló buborékokként is. - gondolhatta egy nap Carsten Waldeck. A gondolatokat tett követte, a tett eredményeit pedig meg lehet nézni néha - pár hónapig eltűntek, most került meg újra az oldal - az infoverse.org-on.

A windows felhasználóknak a történet nagyjából be is fejeződik itt. A liquid browsing alatt van egy flash demó, amivel eljátszhatnak, egy videó, amiben meg lehet csodálni az ötletet, és nagyjából ennyi.

A maceseknek annyival nyújt többet az oldal, hogy le lehet tölteni egy Liquid Scatter Space nevű appot, amivel egyes könyvtárak tartalmát lehet buborékokként megjeleníteni. A szoftver egyelőre nagyon béta, nem könnyű szétesésre bírni, de remekül mutatja, mekkora potenciál van az ötletben.

liquid_scatter_space.png

Ráadásul lecserélhettem végre a Grand Perspective-t, ami nagyon ronda, de célszerű, valami kevéssé célszerű, de igazán szexire. Maces életérzés vagymi.

4 Replies to “Régebbi next big thing”

  1. banyek: Igen, találtam érdekes dolgokat a doks folderben. :)

    Tschöppy: Egyelőre arra, hogy nagy mennyiségű (itt: több fájl) adatot tudsz úgy megjeleníteni, hogy egy tényező, a méret, szerint kényelmes legyen köztük keresni. Ha meg lehetne változtatni a megjelenítés módját (a videón jóval életrevalóbbak a buborékok) és a figyelembe vett tényezőket, akkor érdekes fájlbrózer 2.0 is lehet belőle. Ezt nagyjából három hónap múlva meglátjuk, azt írta a fejlesztő, hogy akkorra lesz kész egy egypontnullás program.

  2. Igennagyon fasza! Le is töltöttem a progit, tényleg érdekes próbálkozás, mostantól figyelem, hogy fejlődik.Kösz!

Comments are closed.