A nap kérdése

Le akarok szedni 100+ mega felesleges updatet, ami által a rendszerem támogatni fogja a Nike+iPod cuccokat, és kevesebb bug lesz az egyébként fel sem telepített iDVD-mben?

Feleslegesek

A QuickTime frissítéseket egyébként is szeretem, mert azokat a fejlesztéseket, amiket igazán várok, az Apple nem fogja megcsinálni (flac és barátai), ráadásul a teljes képernyős lejátszás hiánya miatt - QT Pro-ért nem fizetek - nem is használom, csak a beépülő böngészőplugint, meg a rá épülő iTunes-t.

11 Replies to “A nap kérdése”

 1. Agent Bauer: Még sehol sem jelent meg, utalásszinten sem. Meg akartam kérdezni az A4-et, de a sales címük helyett csak a Postfix válaszol.

 2. Kelt, én leszedtem mindent. Mi lesz különben velem, ha valaki ad ajándékba egy ilyen szuper nike cipőt! :-D

 3. Végül én is leszedtem, jobb meggyőződésem ellenére, úgyhogy most megint friss a rendszer. Tegyük hozzá teljesen feleslegesen.

 4. Agent Bauer: Végül mégis jött válasz. Amerikában július közepén kezdik a Nike+iPod cuccokat kiszállítani, a szokott magyar késéssel lehet rájuk számítani. A csukákat a Nike boltokban lehet majd beszerezni (pedig milyen jól nézne ki az A4-ben :) ), de nem kell rohanni, még nem kaphatóak.

 5. Jó lehet ez a Mac OS X, de eléggé bloatware beütése van, pl. iTunes is hatalmas, QT is, és QT ráadásul butácska is.

  És hogy iTunes-t meg QT-t egybegyógyították, most mát teljesen feleslegesen kell sok-sok megát leszedni, ha egy sima .mov-ot akarok megnénzi :|

 6. A windowsos apple programokat nem igazán tudom védeni. A QuickTime-ot meg különösen nem, mert a windows verzióját nagyon utálom. (Van helyette QT Alternative, de nincsenek vele tapasztalataim.)

  OS X alatt nem fájdalmas a jelenlétük - igaz a böszme frissítések szoktak zavarni -, jobban integrálódnak a rendszerbe, mint windows alatt. Csak a korlátai zavaróak néha. Ha bloatware-ről akarunk os x kapcsán beszélni, akkor a Finder sokkalta jobb téma, többnyire mindenki utálja is. :)

 7. win alá .mov -hoz egyértelműen vlc (videolan). bár hd-s mov alatt eléggé szaggatott.
  h.264 és egyéb hd cuccokhoz media player classic (nem az mplayer nevű halál vagy a még halálabb vines médiapléjer) + ffdshow (igazából ffdshow mindenhez, amihez csak lehet dekóderként)

 8. Jómagam PC-n is, Mac-en is VLC-t használok. Olyan szépen működik, lejátszik mindent (és PC-n nem telepít 1 tonna hülye kodeket). És elfér egy USB Stick-en.

 9. VLC-vel még csak feliratproblémáim voltak, de más nem. Még zenére kéne egy annyira kézreálló program, mint a VLC videóra. Bár ha lesz, akkor is valószínűleg QT alapokon, a Songbird is átállt erre, ha jól emlékszem.

Comments are closed.