Egyforma programok

Onnan lehet megtudni, hogy az OS X új funkcióiból mit lehet összelegózni, hogy a rendszer megjelenése után hónapokkal ellepik a piacot az egyforma programok. A Tigernek hála van kismillió 10.4 only RSS olvasó és legalább ugyanennyi note taking app meg info organizer. Magyarul WebKit és CoreData. Info organizer - esetleg notebook vagy note manager - keresése közben volt ez a jelenség a legmegdöbbentőbb. Egymás mellé raktam a Yojimbót és a Morit (mondhatnánk még a Sticky Braint is, de az régi játékos) és lényegi különbséget nem találtam köztük. Szokott OS X felület, mail.app kinézet, spotlight integráció, sql lite adatbázis, ne folytassuk.

A klónok háborújától megrettenve beruháztam egy Omni Outliner Próra - van educational license, nagy pozitívum -, ez ráadásul ad system service-t (clipping fájlonként) a fájdalommentes jegyzeteléshez. Míg Yojimbo előtérbe jön és fókuszt kap, ha más programból küldünk neki jegyzetet. A Moriba pedig csak Quicksilverrel és szkriptekkel lehet szöveget inzertálni.

Zárójel: Omni Outliner Próval megy a Kinkless GTD rendszer is, ha eddig nem voltam nagyon rendezett, majd most. ;)

6 Replies to “Egyforma programok”

 1. Úgy néz ki, mostanában minden nap kérdezek egy hülyeséget itt. Ez a GTD pontosan mire is jó/miben más mint a többi időbeosztási módszer/tényleg annyival jobb vagy ez csak egy IT/webes/stb-s körökben terjedő divathullám?

 2. You’re welcome. Egyelőre ugyanúgy időbeosztásnak tűnik, mint az összes többi ilyesmi rendszer. De lehet, hogy később rájövök, hogy a legnagyobb dolog a szeletelt kenyér óta. Ebben az esetben ígérem szólni fogok. Ami miatt érdemes utánanézni a GTD-nek, illetve az ezzel foglalkozó blogoknak, hogy néha nagyon jó tippeket adnak. Például a nap végére legyen üres az inboxod tipp (Hawk Wings, ha nem tévedek) abszolút bejött, nyugtató érzés.

  A múltkori hatékonyságnövelésem ott halt meg, hogy a spéci noteszem itthon hagytam, így előállítottam ugyanazt a todo listát kockás lapon.

 3. A fentiek nagyrészt jegyzetelőcuccok. Amikor négy-öt témában olvasgatok, akkor jó elrakni kéz alá a linkeket és az idézhető félmondatokat.

  De a fent említett probléma az összes sláger mac területre igaz lehet.

 4. Ha jegyzetelgetni akartok, próbáljátok ki a Journler nevű programot. Nem fogtok csalódni.

 5. @csovaz

  Végül notetaker helyett OmniOutlinert vettem, igaz akkor még a Journler nem volt szem előtt. Viszont tényleg időszerű lenne egy új körkép a témában.

Comments are closed.