Eltűnő-feltűnő terminál

termsole.jpgRui Carmo tegnapi felfedezését, amellyel a Terminált Quake console jellegűre lehet alakítani, jól kipróbáltam ma. A választható billentyűkombináció már működik, reggelre volt egy hack, amivel az ablak gördítősávját el lehet tüntetni, szóval percről percre fejlődik a Visor. Jelen állapotában kitűnően alkalmas ftp-zni, wget-elni a háttérben, aztán majd meglátjuk hová tud még fejlődni. A legfrissebb infók, honlap híján, az Ars Technika fórumán érhetők el.

Upd: A Visor kapott helyet a Blacktree (Quicksilver, akinek nem mond semmit a név) oldalán.

A screenshoton persze pont egy top fut, amit azért nem rejtenék el, ahhoz túl sokat eszik.

5 Replies to “Eltűnő-feltűnő terminál”

 1. Ilyen van Linux alatt is, igaz nem hack, hanem külön alkalmazás, Yakuake néven. Pont a napokban vettem használatba. Teljesen “kézenfekvő” terminál használati mód, nem is érte hogy nem hiányzott eddig.

 2. Ez majdnem biztosan hack, ha abból indulunk ki, hogy az átalg felhasználó nem telepít Input Managereket és általuk betöltött plugineket. Sajna az apple hajlamos funkciók kihagyására. Pont ugyanilyen a virtual desktop kezelés is.

 3. Kelt, korábban nem azt írtad, hogy az Input Manager az veszélyes cucc? (Safari PithHelmetjére asszem) Mostakkormivan? :)

 4. Ígyis-úgyis feltelepítem szóval végül is mindegy… amúgy ha már terminál-geekségnél tartunk, nem tudom tudtok-e már róla, de lehet telneten keresztül ASCII-artban nézni a vébét (engem maga a koncept ragadott meg, nem a foci része a dolognak) ezen a címen: telnet ascii-wm.net 2006 és ezzel a scripttel még esélyetek is van bejutni (esetek 99 százalékában tele van sajnos a szerver): while ((0==0)); do telnet ascii-wm.net 2006; sleep 0.001; done; Ezt összekombinálva a quake-hack-kel egy script kiddie álma…

 5. Az átlátszóságnál írtam - legalábbis a kereső szerint - eléggé nem helyeselhetően Gruberre hivatkozva azt, hogy az Input Managerek kerülendőek, mert betöltik magukat jól, és ha összezuhannak, annak érezhető következményei vannak.

  Gruber pedig a Smart Crash Report - minden Unsanity termékben ott figyel például - kapcsán foglalkozott velük. A SCR annyival rosszabb, hogy egészen sokáig nem kérdezte meg a júzert, hogy akarja-e telepíteni. És ha egy rendszerben systemwide plugineket lehet kérdés nélkül felrakni, az nem jó.

  Mosakodásból ennyi elég lesz szerintem. :) Azért raktam fel a Visor-t, mert túl szexi és nem tudtam neki ellenállni. Pedig még SIMBL-t is kellett rakni, mert eddig nem volt (amióta a CamiScript mást használ).

  A kiegészítést köszönöm, holnap ránézek a “közvetítésre”. :)

Comments are closed.