2 Replies to “Hadd öljék egymást..”

    1. Még a kis clamsheel iBook-omra passzíroztam fel a GimpShop-ot (az első kiadást) gondolva, hogy a Photoshopp overkill lenne egy ilyen gépre (végül is az X11 miatt így is piszok lassú volt a gép, szóval mindegy). Első ránézésre tényleg kiköpött PS, viszont így még kellemetlenebb a váratlanul előbukkanó különbség. Azt hiszem ecsetméretet kellett változtatnom (vagy talán betűtípust? rég volt már), és egy fél délutánt töltöttem azzal, hogy megtaláljam az erre szolgáló toolbart, ami valahogy a kép alá csúszott be mintha (jobbkattra meg semmiképp sem az a jó kis hordozható toolbar jött elő, amit vártam). Szóval így is van átszokás keményen.

    2. Az OSS zealotok azt szokták nagyon elfelejteni, hogy a GIMP nem a Photoshop alternatívája, sokkal inkább a Photoshop Elements-é, vagy a Paint Shop Pro-é. GIMP szegény nem tud see CMYK-ban gondolkodni, se 32bit-nél mélyebben, ha jól tudom, csak egy GIMP1-fork, aminek régen CineGimp volt a neve, de ma már biztosan nem. De kövezzetek meg, ha bármiben is rosszat mondtam volna (JEHOVA!)

  1. 1, Persze hogy van átszokás, de nem annyi mint a GIMP tényleg istentelen embert próbáló guijára lenne. A közismert mondás, hogy az ingyenes dolgokért az időddel fizetsz, itt is igaz.

    2, A kövezés elmarad. A home júzerrel az a gond, hogy nincs is szüksége a PS funkcionalitására (ugyanez igaz az Office-ra is szerintem), de nem is hajlandó kifizetni. Még tán az Elementset sem, pedig az “csak” 25k. A GIMP(shop) ott kerül képbe igazán, ha bárkit is érdekelne az otthoni gép legalitása.

Comments are closed.