Nyolc bit

Mire lett iható ivóvíz a városban - félreértések elkerülése végett Miskolcon - megjött a hőség. Nagyjából úgy, ahogy a Discoverys dokumentumfilmekben a gombafelhőt szokta követni a lökéshullám. Az egyik pillanatban még csak a Vologdán volt meleg, aztán hirtelen mindenütt. Menekülési út nem lévén az ellenállást válsztottam, nyolcbites zenéket hallgatok.

8bitpeoples_-_axel_f.gif 8bitpeoples: Axel F

Mesu Kasumai elektronikus diszkójáért szedtem le az albumot, de a többi nóta is megérdemli a legalább egyszeri meghallgatást. SID hangcsipek és NES hangrendszerek - magyarul Commodore és Nintendo - idézik meg gyerekkorom sláger akciófilmjének, A Beverly Hills-i zsaru filmzenéjét.

Figyeltétek már, hogy az akkori akciófilmek még szórakoztatóak voltak?

rushjet1_-_sounds_of_the_2a03.gif

RushJet1: Sounds of the 2A03

Játszottatok a Golden Axe-szal? Lehetett választani a nagydarab kardos fickó, a baltás törpe és a szprájtosan szexi nő szereplő közül, aztán elmenni legyakni a gaz orkokat, és móresre tanítani a gonosz háromemeletes királyt. Ha a válasz igen, akkor a RushJet1 album pont ezt a fílinget hozza. Játék-elektro himnuszok arról, hogyan nézett ki az igazzy game. (Grátisz videó valami nagyon hasonlóról via Cloneshit)

6 Replies to “Nyolc bit”

  1. off vagyok

    tudsz-e olyan programról, amivel cd borító készíthető? nem csilivili kell, hanem precíz. ami azt tudja, hogy adott borítót (képet) jpg-ben vagy másban behozza, méretezi ha kell, csinál belőle fedőlapot, aztán meg lehet vele csinálni normális hátlapot is, szövegezhetően.

  2. A Toasthoz nem adnak ilyesmit? Annó a pécés nagytestvére az Adaptec (későbbi Roxio ha nem tévedek) Easy CD Creator tudott ilyesmit. Ránéztem a Versiontrackeren, de igazából egy tetszetőset sem találtam. (keresés itt)

    Offabb: Lehet kéne egy Itt mondhatod szekció mint Kobaknál. Think on this i must.

  3. véb: Részemről az öröm. :) Azt mégse írhattam, hogy összesen ha ötven pixel volt a melle, de azok milyen mellek voltak… :D

Comments are closed.