Pete-lárva-báb

A Letterbox - lánykori nevén: widescreen mail.app hack - fejlesztését végignézve csak elismerően lehet csettinteni. Egy hete kitalálták, hogyan lehet háromhasábossá alakítani az OS X beépített levelezőkliensét. Először volt áthackelt bináris, majd némi ügyességgel telepíthető plugin (ekkor készült el a projekt honlapja is), tegnapra pedig megjelent a kattingatható grafikus telepítővel ellátott Letterbox 0.16. Van normális oldala, changelog, színes kattogós installer. Egy hét alatt hozzáadtak valamit a Mail-hez, ráadásul a Hawk Wings szerint megvan az esélye, hogy a funkciót teljesen hivatalosan átveszi az Apple. Valaki lassan megírhatna egy proof-of-concept Findert is.

5 Replies to “Pete-lárva-báb”

 1. De…. A proof-of-concept már egy jó pár éve megvan, nem? Alapból telepítve minden OSX-es gépre, stb. Már csak egy hackerbrigád kéne aki egy hét alatt összepofozza ;)

 2. Részben igaz. Ott a gond, hogy a Finder-t eredetileg Carbon progi, amit mai napig nem írtak át cocoába. A most meglevő findert egy pillanatig nem siratnám, ha kidobnák és írnának helyette egy normálisat.

  (A Findernél különben csak a totalcommander lelkületű finder replacement progik katasztrofálisabbak. Ld. PathFinder)

 3. és az a legjobb ebben a három-oszlopos dologban, hogy jól működik, és jobban is használható widescreen felbontásnál, mint az originál.

  csatlakozok elismerő csettintésedhez, mert emmá valami!

 4. iBook tulajként kijelenthetem, hogy nem-widescreen felbontásnál is lehet használni! * Igazi kánaán akkor lesz, ha végre lehet két sorba törni a levelek listáját, bár erre szerintem várni kell egészen addig, amíg az Apple valóban felkarolja a projektet, mert ez valószínűleg nem intézhető el néhány kattintással az Interface Builderben (bárcsak!) Unixos korszakom kedvenc levelezőjének, a Sylpheednek egyik legjobb funkcióját szeretném valahogy most ráerőltetni a Mailre, hogy a listás levelek tárgysorának elején levő állandó “tageket” (pl. [elan7e], [Rflist]) valahogy ne mutassa nekem. Teljesen fölösleges, ráadásul csak nehezíti az üzenetek keresését. A cél eléréséhez szükséges dokumentumok már a kezemben (bookmarkjaim között) vannak, talán egy hosszú téli éjszakán nekiesek majd..

   • kis kijelzős sorstársaimnak, illetve a kis betűket kedvelőknek tudom ajánlani a Bitstream Vera betűcsaládot, szabadon letölthető, és 9pt-os méretnél is remekül olvasható! Letöltés: http://www.gnome.org/fonts/ Kötelező screenshot: http://www.dub.hu/mail.png
 5. serif: Kösz a Bitstream betűket, nagyon beváltak. Ha sikerül a mail hekked úgy akár kommentként, akár vendégpostként szívesen látom.

Comments are closed.