Prezentáció (2.0)

Feltűnően sokat gyalázhattam a szimpózium blogján a szerencsétlen prezentációkat

majdnem bréking: ma délután felkerült Nikita lapjára a prezik egy része, most végre megtudom, mik voltak felírva Simó infógazdag és olvashatatlan diáira mert Márk rögtön másnap figyelmembe ajánlotta Kovács Zsolt hacktivitys előadásának “diasorát”, hogy na azt nézzem meg. Azóta keresem az állam, mert mind információban (téma: social engineering), mind kinézetben (Apple Keynote) visz mindent, mint a kamion az autóskártyában.

azért közbeszúrnám, hogy Bodó Balázs diái, amitől szintén oda meg vissza voltam, PowerPointban készültek; hatásos fekete háttér + egy kulcsszó fehérrel prezit mindenben lehet csinálni, úgy tűnik

Ráadásul Kovács Zsolt megemlít olyan nagy paranoid igazságokat, mint “biztonság = illúzió” illetve “a leggyengébb láncszem az ember”, amiket a maces szubkultúrában nem szoktak mondani. Megtekintésre ajánlott.

7 Replies to “Prezentáció (2.0)”

 1. Szép, szép ez a QuickTime prezentáció, ellenben a csilivilinek meg is van az ára: kötve hiszem, hogy a pörgő-forgó/beúszó/egyéb effektes slideok mellett tudnék figyelni az előadásra, és ez baj. Mert ha én a pörgő képekre figyelek, és nem arra, amit mond, akkor ennyi erővel maradhatnék otthon és nézhetném a Minimaxot.

  Nehéz eltalálni az arany középutat, mert a brutálisan egyszerű Bodó féle slide tényleg tök jó, de lehet, hogy egy picit azért lehetett volna csicsázni (de nem tudom hogyan :))

 2. A pörgő cucc nekem is feltűnt, de a képek alapján pont az ismert elemekről - számítástechnika története, első személyi számítógépek - van szó közben. Legalábbis nagyon remélem, mert új dolgokat mondani tényleg szerencsétlen ilyen diákkal a háttérben.

  Sajnos a hangsávról lecsúsztunk, pedig régebben fent voltak ezek is a hacktivityn. Tisztán emlékszem, hogy a jogvédős vitát meg is hallgattam. (Szokás szerint nem szólt semmiről.)

 3. Mivel láttam egy másik konferencián (VII. GNU/Linux Konferencia) élőben is az előadást, ezért elmondhatom, hogy a sok kép csak pörgőssé tette az egyébként unalmas “számítógép története” részt.

 4. Pingback: Worldshots
 5. Kedves Zsolt,

  az időpont biztosan megfelel, arra pedig van időm, hogy kerítsek pesti szállást. Mindenképpen igyekszem elmenni, köszönöm, hogy szóltál.

 6. Pingback: Worldshots

Comments are closed.