Sok hűhó, többnyire semmiért

 • Tegnap óta komolyan követem a divatot, félig átlátszó narancssárga dokk mosolyog a világba az asztalomon. Egy TUAW írás után néztem szét az Unsanity ingyenes programjai között, azóta színes a dokk és nem pattog a cyberduck ha akar valamit.
 • Ha már a kiberkacsát sikerült lecsendesíteni, akkor az Adiumot is meggyőztem arról, hogy nem kell ugrálnia, ha valaki hozzám szól. Erre több mód is van. Az egyik egy “nyugodtabb” ikon kinézése az Adium Xtras-ról. A másik, hogy az Adium.app tartalmába belemászva felülírjuk a kedvenc dokk ikonunk (itt lesz, ha alap ikon: Adium.app/Contents/Resources/Dock Icons/ ; itt ha később telepített: ~/Library/Application Support/Adium 2.0/Dock Icons/) belsejében a Flap.png-t mondjuk az Awake.png-vel. Opcionálisan az Alert mód animáltságát is le lehet tiltani ugyanott Property List Editorral.
 • Jön, jön jön státuszba került a Vienna 2.1 Preview, ami azért is jó, mert kezd zavarni, hogy a 2.0.4 nem kezeli rendesen az rss 2.0 feedeket. Amíg megjelenik az első béta, átálltam NetNewsWire-re, mert feedet olvasni csak kell.

5 Replies to “Sok hűhó, többnyire semmiért”

 1. Valóban, a Vienna pörög, remélem belendül a fejlesztés, kicsit javulhatna a program sebessége.

  Próbálgatom a 2.1-et, a cikkek dátum és olvasottság szerinti egyszerű szűrése a Thunderbird óta hiányzik, a beépített brózer is javult (pl végre van címsor, ahol látszik a megnyitott oldal URL-je, vannak back / forward / reload gombok), ha úgy csukom be a programot, hogy vannak még nyitott tabok, akkor a következő indításnál újra megnyitja őket, stb.

  Szkrínsat, nyálcsorgatáshoz: http://www.dub.hu/vienna_210_screenshot.png

  Az én feedjeimet remekül olvasta eddig is, ha ki akarod próbálni rss2.0-val is, akkor szólj, redisztribútálható formában leledzik nálam, kifejezetten nem unibin verzióban fordítva.. :)

 2. Vedd úgy, hogy szóltam. :) Ha ránézel egy freeblogos feedre, akkor különben kiderül, hogy mit tud a Vienna. Azokban csak a dc:description tagen belüli kontent van formázva, amit a halandó (hacsak nem feeddemont használ) általában nem lát.

  A Vienna gyorsítására egy módszert ismerek csak, időnként törölni kell a trasht (Vienna menü), mert a lejárt feed itemeket oda teszi, nem törli. Ez pár hét után elkezdi érezhetően lassítani. Itt ér véget a tudásom.

 3. El kell keserítselek, egy freeblogos feedet megnézve kiderült, hogy a dc:description tag érintetlen maradt, a formázatlan description-t vette figyelembe.

 4. Ezzel különben nincs egyedül (netvibes, bloglines stb is ilyen), de attól még zavaró. Nem szeretem, ha bleeding edge fejlesztések miatt változtanom kel az olvasási szokásaimon.

Comments are closed.