A következő nextbigthing

Szósöl ma már minden. Már várom, hogy a szósölnetwörk meg az efemszídzsí összeérjen, és lehessen az egyik kattintással értékelni, a másikkal meg rendelni különböző baromfivirsliket. Amíg ezt nem valósítják meg ajaxosan meg webkettesen, addig itt a következő nagy dolog a mac webről.

A legutóbbi felkapott webes szolgáltatás az i use this. Írt már róla a tuaw, bediggelték kétszer, nyugodtan mondhatjuk, hogy hájpolják. A legutolsó diggelés szerényen a dinoszauruszokat ( esetünkben: Versiontracker, Macupdate) elpusztító üstököshöz hasonlította a szájtot.

A remek sajtóhoz képest a dinoszauruszos link alatt egy teljesen visszafogott interjú található. A két készítő meglepődött az első látogatói hullám nagyságán, örül a hirtelen beregisztrált négyezer felhasználónak és az általuk ajánlott programoknak. És persze nagyon optimisták, így nem is hangzik el, hogy a webkettes szájtok első x felhasználója kíváncsiságból érkezik, sem pedig az, hogy programokat diggelni csak ideig-óráig érdekes elfoglaltság.

És bár a programozók szerint a nagy gyűjtőoldalak értékelései nem megbízhatóak - hogy legyen obligát angol idézet: “We believe that your friends are your best resource for finding new apps (…)” - az i use this toplistája egyelőre a slágerappokat tartalmazza: iTunes, VLC, Safari, Adium, Firefox, QuickSilver és így tovább. Ennek megfelelően nagyon kíváncsi vagyok, sikerül-e kitalálni valami “foglalkoztató programot” a felhasználóknak, hogy ott is maradjanak az oldalon, vagy a hasonló ötlettel induló és elfelejtődő MyProgs sorsára jut az oldal.

(a szerző lelkes versiontracker használó, pont a régebbi appok megtalálhatósága miatt)