Nyakbaakasztós videójátékos

Onnan lehet tudni, hogy egy dögletesen meleg nyár kellős közepén járunk, hogy a Népszabadság Mac-iPod-sznobizmus-fehér színű számítógépek témában hoz le cikket. Uborkább szezon már talán nem is lehet.

A NSZ újságírójának sikerült olyan ismert tényeken elindulva, hogy az iPod - kicsit érthetetlenül - még mindig piacvezető, hogy az Apple jó negyedévet zárt és hogy az Apple termékek divatosak

közbevetés: a divatosságot lehet tagadni, de tudjuk, nem mindenki azért vesz macit, mert nem élhet Unix-szerű rendszer nélkül, vagy mert mindenáron natív Cocoa alkalmazásokat akar futtatni.

bődületes marhaságokat leírni. Az “egy fehér mobilszámítógép” fedőnéven emlegetett iBook/MacBook nem praktikus volta mellett akár el is lehet menni. Van ugyan fényesre kopott fekete notebookom, ezüst alapon kopott műanyag színű pda-m és fektet alapon újlenyomatos iPodom, nem hatnak meg túlzottan a színek, de fogadjuk el, nem praktikus a fehér.

Később viszont előkerül “a számítógépes divatpiac letarolása”, az iPod, azaz “nyakban hordozható zenelejátszó” és a konzolpiac, amelyet az új iPoddal fognak meghódítani. Különösen az utóbbi kettő fáj, mert a divatpiacot nagyvonalúan le lehet azzal rendezni, hogy az Alienware-t megvette a Dell, a Colorware meg csak kifestőset játszik, több kúlság meg nincs az IT-ben. De hogy az iPod nano egy kiegészítője - In-Ear Lanyard Headphones - nyomán soroljuk be a terméket, az sejt valamit. Az én nanóm különben vagy a bal zsebben tartott lejátszók vagy a kézifék alatti boxban lakó lejátszók közt versenyez. A konzolt meg hagyjuk, így is döglött lovat rugdosok. Maradjon meg a Népszabi cikke rossz viccként, mint például: Folytasd a sort. Nintendo DS, Playstation Portable, Nintendo DS Lite… iPod.

6 Replies to “Nyakbaakasztós videójátékos”

  1. az első bekezdés még nagyjából elmegy a túllihegett ipodmizériával, mint öltözködési kiegészítővel. de utána mintha egy békebeli cikket látnék, amelyben elmagyarázzák a parasztnak, h a csillagok háborúja első 3 részét nem vetítették itthon, de a negyediket most mutatják be nálunk is.

  2. Az a baj, hogy tényleg van egy ilyen tendencia, hogy vegyünk iPodot, mert az zsír fekete/fehér és csillog a segge. Meg cool, amikor videjót játszik. És szerintem amikor megveszed az első iPodod, akkor tényleg úgy nézel rá, mint valami kincsre. Aztán (normáliséknál) ezt kinövöd, és már nem zavar, ha karcolódik, meg ha már nem olyan szép, mert leegyszerűsödik az iPodod szeretete arra, hogy egyszerűen használható, letisztult eszköz, amit jó hallgatni. Továbbá a videó és a fotónézés felesleges extra, ami mondjuk néha jól jön, de az iPod akkor is csak egy egyszerű zenelejátszó.

    Nálam ez így ment, és úgy érzem, így helyére van rakva az iPod. Nem imádom, nem csurog rá a nyálam, csak tudom, hogy jó, egyszerű, szép és jó használni.

  3. erdőjáró: Igen, egy idő azért kezded szeretni, mert könnyen használható audiólejátszó, nem azért, mert iPod. (Nem esküdnék meg, hogy a következő nyakban lógó audiólejátszóm is iPod lesz.) A gond inkább ott van, hogy a magyar macesek között ezek még félig-meddig eretnek gondolatok. A kategória legszebbjei talán az új audiólejtászókról szóló hírek alatt kommentek szoktak lenni.

  4. Én most vettem új iPodot, és előtte körülnéztem a piacon, hogy ne legyek szemellenzős. Meglepve tapasztaltam, hogy a minimum egy gigás tárkapacitású lejátszók piacán az iPod a legolcsóbb.

  5. “Nagy memóriájú merevlemezes iPod” :-D azt hittem, már nem keveri senki sem a merevlemezt a memóriával, de tévedtem :-)

  6. Zoli: Az eDigitalon néztem szét - nem annyira árat összehasonlítani, hanem inkább megtudni, mennyit vert el egy rokon egy olyan iPodra, aminek a használatára még meg kell tanítanomn (!) - és az iAudio termékei közt láttam olyat, ami versenyképesnek tűnt árban. Persze a vizsgálódás vége az, hogy az ember eldönti, hogy fontosabb-e, hogy menjen a lejátszó iTunes-zal, szinkronizáljon rá naptárat satöbbi, vagy tudjon lejátszani OGG-t, FLAC-et.

    Ami a memóriát és a merevlemezt illeti, ne legyenek illúziód a sajtóval kapcsolatban. ;)

Comments are closed.