Reggeli

SF #1

Kritika Szentgyörgyi P. József Elveszett emberiség című művéről az Ekultura.hu-n, az rpg.hu-n és az SFportalon. Itt pedig a megjelenésről szóló sajtóanyag, melyben nagy emberek dicsőítik a könyvet.

SF #2

Kiosztatott idén is a Zsoldos-díj. Regény kategóriában Szélesi Sándor Sötétség előtt című műve, novella kategóriában - aki eddig nem kapaszkodott, most kezdjen - Nemere István Mindenből csak egy című írása bizonyult a legjobbnak.

Ilyen, amikor egy sorral lejjebb olvasok, és ismertetem a 2005-ös nyerteseket. Regény kategóriában Lovas Lajos Agydobás - kritika itt - , novella kategóriában Szélesi Sándor Galileo című műve nyertek.

Mivel egy hónapban egynél több potenciálisan rossz könyvet nem szeretek venni, dilemmázhatok, hogy melyiket válasszam.

Mac #1 

Karlheinz Dobler abbahagyta a CamiTools és CamiScript kiegészítők fejlesztését. A NadaMac oldalról a PimpMyCamino-ra került át a két program és a dokumentáció, ott vár az új fejlesztőre. A legutolsó verziók - 4.6 és 4.0 - le is tölthető.

A legutolsó, 4.6-os verziószámú CamiTools Single window módja problémás Camino nightly alatt, nagyon agresszíven eszi a popupokat (pl. WP link beszúrása). Igaz, ez inkább a nightly miatt van.

Mac #2

A legutóbbi Camino nightlyban végre működik az OS X beépített helyesírás-ellenőrzője a textboxokban. A Bugzilla szerint a történet 2002-ben kezdődött, akit érdekel, végigolvashatja.

Mac #3

(via Digg)

Megjelent a Kip nevű szoftver, aki eddig címkézni, és ez alapján keresni akarta a PDF fájljait, most már nincs eszköz nélkül. Ha txt, mellel és rtf fájlokat is enne, boldogabb lennék.