Akció: Cray géphez laptopot adunk

Az Apple ügyeivel nem foglalkozók is szembesülhettek azzal, mennyire szemtelenül reklámozza termékeit a cég. Az utóbbi időben volt némi kíméletlen pécésezés, korábban az intel processzorokra váltáskor nyugtázták, hogy végre megfelelő vasba kerülnek az eddig pécékben senyvedő lapkák, még korábban meg voltak mindenféle csigás meg úthengeres történetek.

Cray T3D FrontMa wikipédia olvasgatás közben végre találtam egy kevéssé ismert esetet, amikor hasonlóan zseniálisan és aljas módon szóltak be az Apple-nek. A kép (katt rá a nagyításhoz) egy Cray T3D szuperszámítógépet ábrázolja. Divatos, kilencvenes évek eleji futurista szekrény, 150 megahertzes DEC Alpha processzorok tömegei és egy HAL-t idéző pirosas LCD, amin a gép logója forog csendesen.

Hogy hol itt a beszólás? Az animált logó egy Macromedia prezentáció, ami egy beépített Apple Powerbookon fut, mert az Alphák számítási teljesítményét ilyenre már mégse pazarolják.

4 Replies to “Akció: Cray géphez laptopot adunk”

  1. Első lépések a szviccs felé. :) A Rip. Mix. Burn.-t megnézted már, az talán a legjobb. Igaz nagyrészt George Clinton miatt.

  2. Nem sajnos. Az egész powerbookosdinak sincs túl sok említése.

    Azt viszont tudjuk, hogy a T3D 1993-ban jelent meg, és akkoriban még nem volt túl sok színes kijelzős laptop. Lehetett Powerbook Duo 270c, PB 165c vagy 180c, ezek álltak rendelkezésre ‘92 végén, ‘93 közepén.

Comments are closed.