AppleScript és XML-RPC 2.

Apróságok:

  • A metaWeblog.newPost-ot meghívó szkript paraméterei között be lehet állítani, hogy az új post milyen kategóriákba tartozzon. A parameters sor így néz ki: parameters:{”default”, “felhasznalonev”, “jelszo”, {description:myPost, title:myTitle, categories:{”teszt1”, “teszt2”}, “true”}
  • A kategóriák megadása előtt hasznos lehet a metaWeblog.getCategories meghívása. Paraméterei: blogID, felhasználó, jelszó.

7 Replies to “AppleScript és XML-RPC 2.”

  1. Igen, de talan ehhez grafikus felulet illik… En egyszer-ketszer macjournal-t hasznaltam, foleg bloggerre / blogspotra, de a kepekkel nem boldogult, nagy banatomra.

  2. Ehhez már mindenképpen. Nekem tulajdonképpen csak első szkriptre volt szükségem, illetve annak a kategóriás, SubEthaEdites verziójára. De Gazs nagyon nekiugrott a fejlesztésnek, a tesztblogon jól néz ki, amit csinált, de ezt majd ő megíra.

    File feltöltést elvben tud a motor - a blogger/atom API-ra nem vennék mérget, de az se buta - a metaWeblog.newMediaObject-tel. Igaz ezt szívesebben csinálnám bármilyen ftp progival.

  3. Még remélhetőleg pár létfontosságú fícsört sikerül ma beheggeszteni (kategóriák és korábbiak szerkesztése legalább) és akkor közhírré teszem…

  4. Egyelőre csak 10.4 alatt megy rendesen (10.3 alatt nem tölti be az eddigi bejegyzéseket tartalmazó táblázatot valamiért, illetve a hosszú ő és ű karakterek nem jelennek meg helyesen), nem képes rich text kezelésére, és egy csomó bogara van. Viszont cserébe 88kB… Ha érdekel valakit, felrakom valahova.

  5. Pingback: WS Playground

Comments are closed.