Cseréld le a névszervered

Vannak napok, amikor az utolsó enter, az utolsó pont leütése előtt elszáll a net, és amikor visszajön, nem lehet elérni a chello névszervereket. Magyarán nincs net, félbemarad a beszélgetés, nem megy ki a post, zavar támad az erőben. Egy hasonló morgásom alatt már javasolta Robi nevű kommentelőm, hogy rakjak fel saját DNS szervert, de erre mindeddig lusta voltam.

Most már nem is fogom megtenni, mert az OpenDNS nevű szimpatikus startup kínál ingyenes DNS szolgáltatást. A szolgáltatás jelenleg az elgépelt url-ek javítását - ezek szerint más is szokott google.co-t írni - és phising védelmet kínál extraként.

2 Replies to “Cseréld le a névszervered”

  1. Nem rossz az OpenDNS, csak sajnos vannak olyan helyek, ahonnan nem elérhetőek a szervereik. Illetve kérdés, hogy meddig lesznek ennyire gyorsak. Félek, hogy a felhasználók számának növekedésével a kiszolgálás sebessége csökkenni fog. Persze ne legyen igazam!

    A legjobb mindenesetre a saját nameserver üzemeltetése. ;-)

  2. Ez nekem is a problémám, nem látom, honnan kerül bele az egyenletbe a szolgáltatás fenntartásához/fejlesztéséhez szükséges pénz. Egyelőre viszont jobban működik, mint a csellós, amiért a szolgáltatás részeként fizetek.

    Notebookon nem szívesen lövöm össze, most smtp szerverem sincs aktiválva, mert túlzásnak éreztem. :) Dedikált gép meg nincs rá egyelőre.

Comments are closed.