Fénymásolók

Az IT dráma kedvelői lubickolhatnak a remek hisztikben így a WWDC után. Legjobb talán az új fícsörökkel kiket lehetetlenített el az Apple szál: (1) (2) (3) (4)

Az írások olvastán két kérdés felvetődött bennem:

 1. Kiváltja-e a Time Machine a normális 1.0-s backupolást? Olyan gépek esetében is, amiben nincs 2TB vinyó?
 2. Aki szerint a Spotlight 2.0 ellehetlenítheti a QuickSilvert, az leásott már a QS funkcionalitásának mélyére?

2 Replies to “Fénymásolók”

  1. Ez nem erre valo. Egyszeruen lesz egy veges meretu tarolo, mint anno az Ablakok nevu operacios rendszerben (asztalkornyezetben) a kuka is egy veges meretu tarolo volt, ahol ideig-oraig meg megtalalhattal elveszettnek hitt dolgokat - hacsak nem voltal verprofi, es kapcsoltad ki rogton telepites utan.

  Nem olyan veszes ez a dolog, az OpenVMS sikerrel alkalmazza immar vagy 30(!) eve.

  (Pedig akkor a lemezeket nem gigaban mericskeltek, megis volt ilyen.)

  2) Spotlight: ha eddig nem lehetetlenitette el a QS-t, ezutan se fogja. A QS egy advanced tool, 100-as IQ felett ajanlott. 80-as IQ-tol kezdve meg ott a spotlight, right in the os. Ez ugy jo, ahogy van.

  (A szerzo pedig locate-et hasznal, mert 7-8 ev linux meglatszik az emberen, es ezert nem valt at Tigerre, mas se gyozte meg rola. Marad a jo kis legalis OS, minden fontosabb dolgot tud az is.)

 1. 1, Értem én, csak ez nagyon nincs párhuzamban a marketingszöveggel. Persze még csak a WWDC-n láttuk a Time Machine-t működni, ott pedig nincs hely apróbetűs részek feltüntetésére, de akkor is. Ha az alma az egységsugarú júzerre fejleszt, ami kétségkívül így van, akkor ezzel még lehetnek gondjai.

  Az OpenVMS-es előképpel igazad van, de azt se feledjük, hogy az Apple azt is nyomja a vásárlói felé, hogy nekik üzemeltetni kell a digitális hubot otthon. Családi videó, fotógyűjtemény, gyerek első szavai apple losslessben, csupa olyan adat, amit nem jó elveszteni és ami zabálja a helyet.

  (Ha és amikor upgradelek, nyilván az első kikapcsolandó funkció lesz. Remélhetőleg ad rá lehetőséget a rendszer.)

  2, A Spotlight viszonylag lassú, amíg meg nem tömted a gépedet rammal. Minekutána egy 1.0-s fícsör miatt nem tömök ramokat a gépembe, nem vagyok heavy spotlight user.

  Kicsit fanatikusabb felhasználók, és szerintetek mi a helyzet?

Comments are closed.