PowerBook/iBook akkumulátor visszahívás

Körülbelül 1,8 millió darab akkumulátort hív vissza az Apple világszerte.

A statisztikák kedvelőinek: az Egyesült Államok 1,1 millió darabbal, a világ többi része hétszázezerrel képviselteti magát. A visszahívás a 12”-os iBook G4-eket - értsd: új aksim lesz, juhéj -, a 12”-os és 15”-os PowerBook G4-eket érinti. Az aksik típus- és sorozatszámai megtalálhatóak a U.S. Consumer Product Safety Comission oldalán, illetve nagyjából holnapra tele lesz velük a mac-web is.

(via tuaw, macrumors)

Update:

Kikerült az apple.com-ra is a visszahívás, igaz a sorozatszámok egy ponton nem egyeznek. Az Amerikai Fogyasztóvédelmi Bizottság szerint a 12”-os iBookok akkumulátorait a 6C519-es sorozatszámtól kezdve egészen a 6C626-ig kell visszahívni, az apple.com szerint viszont csak 6C552-ig. Meglátjuk, kinek lesz igaza.

Update 2:

Az apple.com-féle szűkített intervallum bizonyult véglegesnek, sőt még ezen is szűkítettek egy keveset. Mégsem lesz új aksim.

8 Replies to “PowerBook/iBook akkumulátor visszahívás”

  1. Egyes tipp: más gyártotta az aksikat. Kettes tipp: a gyúródeszkákra más előírások vonatkoznak az usában.

  2. Alázattal és nagy örömmel jelentem, hogy az enyém (is) érintett, a 15-ös biztos. (Valszeg az elsősorban az asszony használatában lévő 12” is…)

    Még nem kérdeztem rá kedvenc viszonteladómnál, hogy működik ez idehaza. Határozott meggyőződésem, hogy szegény ő sem tudja, és a viszonyokat ismerve még legalább egy hétig nem is fogja… :(

  3. Nekem azt mondtak az apple magyarorszagi foizeje, h minden erintett akkut becserelnek. ugyhogy no para.

  4. sala: 15” javítva, köszi. (Egyébiránt szégyen 15,4”-es titánom volt vagy két hónapig.)

    Balázs, HH: A hírt megírtam a beszmekre is - ott vagy kettővel többen olvassák - és a threadben már szerepelnek Appe Centeres válaszlevelek. Nagyjából a még nem tudják, hogy mi van az álláspont.

Comments are closed.