Sötét háttér előtt

Előrebocsátom, nem Iain M. Banksről lesz szó.

Hanem arról, hogy az Introversion a rendkívül addiktív Uplink (pc, mac) után - írtam róla régebben - és a szintén jópofa, de függőséget kialakítani képtelen, Darwinia után újabb játékkal jelentkezik a közeljövőben. A hűséges játékosok, megunva a hackelést, vagy a space invader jellegű vírusok öldösését, most totális termonukleáris háborút indíthatnak gépi ellenfél vagy egymás ellen. A cél, a legkevéssé megszívni az atomok hullását, még időben hátbaszúrni a szövetségeseinket, és a végén elimádkozni, hogy “a kobaltnak esőjétől, ments meg, Uram minket”. Kínosan őszinte játéknak tűnik a trailer alapján. A DEFCON windowsos verziót szeptemberre ígérik - a maces megjelenés meg ehhez képest csúszik - a fejlesztők, addig is lehet nyálat csorgatni screenshotokra és trailerekre. Vagy lelki/szellemi felkészülésként meg lehet nézni Kubrick Dr. Strangelove-ját.

Pirospontért, hol imádkoznak azért, hogy a kobalt és cézium esőjétől mentse meg őket az Úr?

6 Replies to “Sötét háttér előtt”

 1. Ha jól tévedek: Walter M. Miller Jr.: Hozsánna néked, ó Leibowitz (A Canticle for Leibowitz)

  (ha már senki sem töri magát a pirospontért…)

 2. szelíd helyi konfliktus: pirospont, termonukleáris háború: (mondjuk) virtuális csoki, vagy hogy is van ez?:)

  Azért is maradt meg bennem ez a könyv, mert ez volt az első olyan, ami alternatív világegyetemben (vagy is hát reméljük, hogy…) játszódik, na meg aztán sokat gyönyörködtem azon a blueprinten gondolatban„ amit a másoló barátok (hopp, már itt is vagyunk a Rózsa nevénél;)) olyan nagy gonddal díszítenek fel mindenféle virágos indákkal meg angyalokkal…

 3. Legyen akkor virtuális sör, az a biztos. :)

  Posztapokaliptikus regényből szerintem nekem is az első volt. Filmből az obligát Puszta acélt (starring Patrick Swayze) már korábban láttam. Na az nem volt ennyire maradandó élmény.

  Btw, világteremtés kapcsán China Miéville Perdido pályaudvarát szokták emlegetni, megéri belenézni, ha még nem volt hozzá szerencséd: http://endless.hu/?rovat=konyv&cikk=perdido

 4. köszönettel elfogadom:)

  Perdido érdekesnek tűnik, majd utánajárok a dolognak… (apropó poszapokaliptika: vicces, hogy ma este láttam moziban az Akirát)

Comments are closed.