#985

Nincs még netem Debrecenben - az egyetemi wifi szakad mint a medvecukor - úgyhogy a blog pihen (az alkotó The Autority-t olvas). Hogy mégse a nemzeti (blogszférai) gyász legyen az utolsó írás, van egy kérdésem:

Az, hogy az SCFT krú új versenyt rendez - egy másik szétverése után -, azt jelenti, hogy végképp nem lesz Golden Fos díjkiosztó, és mégse kapok plecsnit arról, hogy enyém a harmadik legszarabb “áltudományos” blog?

34 Replies to “#985”

 1. Ehhee… Te debreceni vagy? Vagyis itt tanulsz? Mit, hol meddig miert? :) Ez a nap meglepetese….

  Minden esetre akarki akarminek minositi a munkadat, en olvasgatom szivesen, szoval csinald csinald… ne torodj senkivel :)

 2. scft - icipici pukkasztócska holmi. körbenyálazzák egymást, azért jó nekik. csupacsoki.

  amúgy meg mit csinálsz te debrecebredenben?

 3. Kelt: az SCFT-s lehúzás mennyiben jelentett szétverést is? nem vagyok teljesen képben persze, de kézdezném.

  a blogoszféra klikkesedik rendesen, ezt látom, érzem, egyre nehezebb klikkek közötti identitást találni, már erkölcsi probléma, hogy az ember hova kommentel…bár végülis az emberek klikkesednek IRL is, csak hát úgy nem is igen találkoznak egymással, értesülnek egymás dolgairól. akkor a végkövetkeztetés az volna, hogy a virtuális közösség nem is különbözik annyiban a való világbelitől, lassan felépíti a saját barrikádjait, amik csodák csodája valahogy mindig ugyanúgy húzódnak, mint a kemény, társadalomtörténeti malterral kötöttek.

  lehet, h mondhatni, a blogoszféra egyszerűen nagykorúvá vált, nem kell azon meglepődni, hogy az emberek egy követ fújnak, csak ellenkező irányba. akár örülhetnénk is, mert ez az internetpenetráció növekedésére utal, csak hát az is önmagában mire is jó…

 4. kelt, örülj, hogy egyáltalán van mi szakadjon a koleszban a gumin kívül… ;) de tényleg nem meglepő a különböző blokkok létrejötte, tudod, két magyar, három párt. de ha nagyon akarod, szerintem simán össze lehet dobni azt a plecsnit fotosoppal… olcsóbb, mint a pszichiáter, ami majd a traumádat kezeli :D

 5. uhh, bocs a sok de-ért. (egy fordításelméleti dogába sikerült egyszer egymondatba 5, azaz öt darab “is”-t pakolnom - ha nem figyelek oda, nagy vagyok az ilyenekben)

 6. ha mas kezdemenyezeserol nem pozitivan nyilatkozol, az szetveres? (ha a szetveressel a szavazatok manipulalasara gondoltal, akkor az elozo kerdes targytalan, viszont mielott egyszerre negy embert ilyen kisstilu dolog elkovetesevel vadolsz, talan megkerdezhetned a velemenyuket)

  zsoltu, icipici pukkasztocska-wannabe, vegre nyiltan vallalod a velemenyed, a sok burkolt celozgatas utan. ertsd mar meg: nem korbenyalazgatas, hanem barati tarsasag. ha ezt nem tudod elfogadni, tenyleg sajnallak.

 7. jajj, shamalt, de fontosnak gondolod a balázs-kört. pedig ha tudnád… nem csak ti nyáladztok körbe, karikába, azért ennyire ne gondold magad(tokat) jelentősnek. bár, ahogy olvasom, a főnököd már próbált beszólni, szóval csak sorban, ahogy a rang és az ész osztatott.

 8. zsoltu, egy szánnivaló kis senki vagy, és jó lenne, ha a beszólásokat a jövőben a saját blogodra korlátoznád, Kelt többet érdemel nálad (még az SCFT krú tautológiája ellenére is).

 9. balázska, te tényleg ekkora szerepzavarban szenvedsz, hogy más blogján akarsz rendet vágni? eriggy má’. te mégis kinek képzeled magad, mert a weben nem sokat mutatsz, és abból ítélve az életben sem nézek belőled sokat ki.

 10. zsoltu: fonokom? kacagnom kell, mi ez az autoriter szemlelet? ha jobban megfigyeled, nem en akarok gorcsosen tartozni valahova. egyebkent rendben, tartsuk be a rang es esz szerinti sorrendet, a 38247. hozzaszolasban varom a valaszod.

 11. úristen, fejezzétek be. nem jelent semmit, amit mondotok. soha nem hittem volna, hogy a WS-on egyszer megjelenik a “szánnivaló kis senki” szófordulat…drukkerkocsma, nb1.hu, lehet válogatni…tudjátok, when in Rome…

 12. vicces amit egyesek csinálnak. harcoljatok, ki a kúlabb arc a neten… kár, hogy már mindenhol ezt a bohóckodást lehet olvasni a normális kommentek/postok helyett… (én is egy nagy klikk-er vagyok, lehet támadni :)

 13. MiszterX: Csak Debrecenben tanulok. BTK, ötödév.

  iGor: Az egyetemi wifiről bővebben írtam itt: Debreceni wifi körkép 2., ha van neptun azonosítód, úgy fel tudsz rá lépni, egyébként nem nyert. Szekuriti van sajnos.

  SCFT-crew: Az egyik érdemi választ, még ha nem is sikerült minden személyeskedés nélkülire, köszönöm. Marad kérdés, hogy ki egyenesítette ki a szavazatszámlálót, nyomozzon, aki akarja. A meggyanúsításotokért, elnézéseteket kérem.

  Ami pedig a másik kérdést illeti, lesz GF emléklap ésatöbbi, amiről a mese elején még szó volt?

  véb: Engem is meglepett a társalgás hangvétele. Sajnos nem tudom sürgetni az Externetet, hogy kössék gyorsabban a netemet. :(

 14. Kicsit olyan ez mint az oviban, amikor Pistike látta a homokozóban Violát, Margitkát és Sanyikát, hogy milyen jól eljátszanak, már alig várta, hogyan teheti tönkre a dolgot. Aztán uzsiszünet után odament és lepisilte a homokvárat, amit építettek. Ugyan zsoltu, ki nyal itt kinek?

  Balázs a maga nemében egy rendkívül állhatatlan ember. Hiszen beszól mindenkinek, véleményt formál, tanácsokat ad, és ez a XXI. századi magyar ember kialakított ideáljába nem fér bele. Az okos, szép, ügyes ember ehelyett benyal mindenkinek, mosolyog mindenhez és veri a faszát a nagy népszerűségre. De Balázs tudhat valamit, ha a blogját a szándékos leépítő akciók ellenére is sokan olvassák, és ha a fejéből kipattanó kezdeményezésekre ennyien harapnak. Ja és mindemellett őszinte.

  Most csak egy példát mondanék rá. Mutogattam pár fotót magamról neki, és azokról is ugyanolyan őszintén elmondta a véleményét, mint ha egy vadidegenről beszélt volna. Az igazi barátok nem fényezik a másikat, hanem ha kell őszinték és kiállnak a másikért. Na neked ilyen barátból lehet kevés, ha az összetartást seggnyalásnak látod, valószínűleg te lehettél Pistike az oviban, csak még épp magad sem tudsz róla!

 15. Sziasztok!

  Ne haragudjatok, de ti nem vagytok normálisak. Kezdve ezzel az, hogy versenyek szétverése. Semmilyen szétverés nem volt, valaki hirdetett egy versenyt, mire mások hirdettek egy másikat, ennyi. Ezt poénosan kell(ene) fölfogni, mint ahogyan sokminden mást is.

  Aztán azt nem értem még, kedves Zsoltu, hogy te mire föl mondasz ilyen véleményt, egy olyan baráti körről, amelynek tagjait nem is ismered. Tény, én sem vagyok mindenkivel jóban, sőt, azelőtt voltak összezörrenéseim (Balázzsal például nem is egy, és nem is komolytalan), de ettől függetlenül állíthatom, hogy jól, vagy legalábbis jobban ismerem nálad Balázst, Blogadmint, Shamaltot, Shelfet és Suexidet, így állíthatom azt is, hogy amit írtál, az bizony rágalom.

  Egyébként van itt egy apróság, ami engem nagyon zavar. Sokan (kinek nem inge…) ezt a blogolást nagyon komolyan, mint valami élethivatás veszik. Ez egy hobbi, az ember naplót vezet, megoszja véleményeit másokkal. Nem kéne ezt olyan ipari szinten intézni, és talán nem lenne ennyi probléma.

  Balázsnak egyébként (bár néha valóban tud negatív lenni) teljesen igaza van, amiket leírt, azok fényében csak azt tartom különösnek, hogy csak ennyivel intézte ezt el.

  Minden jót, Mefi

 16. Látom egyeseknek meggyűlt a baja az üldözési mánia nevű betegséggel. Mivel a kutya után az ember második legjobb barátja a gugli, ezért azt tanácsolom, hogy segítségével mielőbb keressetek fel egy orvost, feltéve ha még nem túl késő. Elvileg felnőtt emberek vagytok, gyakorlatilag a helyetekbe én tagadnám (-: . Jaj, ez a szmájli olyan Balázsos volt, megyek is vissza rögvest a 21:00-kor tartandó szertartásra, melyen bemutatjuk első emberi áldozatunkat dicsőséges Balázsunknak :-) .

  Azt meg meg lehet nézni a mefi blogján lévő archívumban, hogy eleinte milyen viszonyt folytattunk mi Balázzsal. Ha ez sem elég számotokra, akkor tényleg javallott egy orvosi vizit.

 17. suexID, ha nem haragszol, nem folytatom a vitát. egész egyszerű okból. amit te értékelsz, azt én másnak látom. - beszól mindenkinek: ez olyan ált. isk. 7. osztályos szint. - véleményt formál: ami cseppet sem eredeti és nem fontos. vagy mondott olyat is? - tanácsokat ad: igen, mézesbödönöset, meg mint korunk bétót lacija, pörgeti a lemezlovat…

  ez neked ideál? hát jó.

  van egy szélsőséges, magát konzervatívnak gondoló, zavarosan anarchista, szociofasiszta nézetekkel bratyizó kör. nem sorolom a neveket. ez a kör önmagát nyalja körbe-körbe, karikába. ha ez ideális bárkinek, akkor tegye be őket az rss olvasójába.

 18. hm, azt hittem mar tegnap elrendeztuk a Milyen vagyok? keretein belul ezt a vitat. zsoltu, ez az utolso hozzaszolasod nem volt kicsit eros?

 19. Na, zsoltu, most untam meg! Állj le, komolyan mondom! Ne fasisztázz le, ne csúsztass, ne írj hazugságokat! Elég volt. Balázst utálod, rendben, de erről a többiek, mi, nem tehetünk. Ha viszont már engem támadsz, azt személyes sértésnek veszem. Tényleg nem értelek, de már nem is akarlak. Csak szóltam. Most volt elég, döntsd el, merre lépsz. Én is el fogom.

 20. Na látod zsoltu, a te zsánered az olyan ember, aki lehetőleg huszonévesen a blogírást találja szakmájának, illetve mások mindenféle agyi problémáinak analizálását tűzte ki célul, mindezt persze csak azután, hogy kellően sok összeesküvés elméletet állított fel. Komolyan, most menj el szépen, nézd meg az estimesét, fingj egy kiadósat a takaró alá, és felejtsd el, hogy másoknak lehetnek barátai! Képzeld el, ahogy bloggerland kietlen síkságán állsz egymagad, méteres nyelvek csapkodják elvakart pattanásoktól kráteres picsád és élvezed a szituációt, hogy mindenki az általad kitalált elméletek előtt hever, egymás valakára adnak pacsit, te meg erkölcsileg megrendíthetetlenül állsz egyhelyben, és hangosan anyázol mindenkire, mert hát az a kritika igazi, öblös megnyilvánulása!

 21. Ne haragudj, zsoltu, de amit az imént leírtál, az egy óriási hülyeség. Először is tisztában kéne lenni a szavak jelentésével, aztán ismerni kéne azt, akire rá akarod húzni e szavakat. Ha a kettőt tudod, akkor az előbbi hozzászólást nem követed el.

 22. zsoltu: ha vkit nem ismersz szemelyesen, csak a blogjan keresztul, arrol miert irsz velemenyt? egy blorol lehet, nah de egy emberrol a blogja alapjan? irhatok en buziknak szolo blogot, attol meg nem vagyok/leszek buzi. maximum az olvasotabor fogja azt hinni. tudod, a latszat neha csal.

Comments are closed.