Offlájn wifi

Nem voltak olyan várakozásaim, hogy a meleg és többnyire unalmas nyár alatt elszaporodnak majd az ingyenes debreceni hotspotok. Azt viszont masszívan reméltem, hogy legalább a létezők nem szűnnek meg. Nem nyertem hangszórót.

Szombat este fél hét van, a Kossuth-tér nagyjából egyetlen nyitva lévő teraszán bűvölöm a korsó Borostyánomat - mondhatnánk: hazai ízek - és nagyon nincs netem. Pedig mikor legutoljára erre jártam, még működött az Inform Média hotspotja, beterítve a teljes teret

Olvasson ön is levelet Kossuth apánk lábánál! Frissítsen RSS-t a Nagytemplom árnyékában!

most meg semmi. Sugároz az Aranybika, de nem érek el semmit, hozzá csatlakozva. Van egy maréknyi T-Hotspot, de hotspotért nem fizetek. Az olyan, mint a pingvin, legjobb ingyen. Van még egy Pannon, aztán van az Önkormányzat MAC cím alapján szűrt hálója és ennyi. Marad a sör. És maradnak a kérdések. Az Inform csak hétköznapi hotspot, tényleg nincs normális ingyen net Debrecen belvárosában?

CategoriesUncategorizedTags

9 Replies to “Offlájn wifi”

 1. tegnap hallottam valami debreceni egyetem + ipari park komplexum nyitásáról (meg egy olyan bődületes állatságot kókától, hogy ez a első mo-n, ahol a tudomány, az oktatás és a kutatás együtt van - bár lehet, hogy rosszul emlékszem… de akkor is marhaságot mondott). erről van vmi hír? érdekelne, hogy mi is ez (kóka bácsi hozzászólásának fényében).

  meki nincs ott? én tegnap fedeztem fel egy sült krumpli társaságában, hogy a wiera-nak vannak hotspotjai (bár ahhoz nekem van vmi ingyenkártyám, ezért nem téma számomra).

 2. Shameless plug, a nálam lakó Hotspots widgetet használom wifikeresési célra. Illetve, ha térkép is kell, akkor a hotspotter.hu-t.

  A fizetős McDonalds nettel csak az a gond, hogy mikor legutoljára néztem, akkor is bőven ötszáz forintok felett volt egy félóra, ezt meg kicsit túlzásnak érzem.

  A megnyitónak utánanézek - a debrecenfalu nem írt róla semmit - biztos elhangzottak még érdekes mondatok. ;)

 3. Év elején a városba visszatérve, én is szomorúan tapasztaltam, hogy Debrecen közeiről eltüntek az ingyenes hotspotok. Én annak idején a Kossuth térit használtam a Megyei Könyvtár olvasóterméből (ha egészen kihúzódtál az ablakok mellé, akkor “áthúzott” az Unio tetejére kihelyezett antenna), illetve a Jerikó utca - Füredi út sarkánál lévő “nemtudommármianeve” bárban lévőre csatlakoztam fel rendszeresen. Előbbi kicsit akadozva ment, utóbbi viszont százegyesen. Ma már egyik sem.

  Sz’al én sem tudok ingyenes WiFi-ről a városban. :(

  Az egyetemi tippet köszönöm. Kerítek valami ismerőst, aki tapossa még az iskolapadot, és kéretek vele egy belépőt. Ez működik a főépületben is?

 4. Hmm… en 1 hete a debreceni maces talalkozon mentem ki. Mi is szornyulkodtunk, vegul a Pannontol (ugye szemben az unio alatt) sikerult netet beallitani ecceruen, wep/wap nelkuli ecceru dhcps korlatozas nelkuli modon. A tobbi fogott dolog viszont eselytelen volt valoban.

  Nincs benne biznic, es penz ezert nincs…

 5. iGor, en ma voltam bent oran, plusz a felujitast vegzo egyik kivitelezo cegnel is vannak ismerosok. Es van mostmar elv mindenhol wifi (en magam meg nem probaltam). Nekunk azt mondtak, van vmi “kari weboldal” ahol megadod az adataidat, a mac addressed es ha jova hagyjak mar netezhecc is… Ennyit tudok…

  Gondolom diakoknak es ott dolgozoknak adjak meg a lehetoseget.

 6. Közvetlenül tényleg nincs üzlet a wifiben, nem úgy működik - még pontosabban: úgy nem működik -, hogy kirakod a routert és aki csatlakozni akar rá, az kifizeti az x száz forintot. Viszont, ha választhatok egy hotspotos söröző és egy hotspottalan közt, akkor a hotspotos felé billen a mérleg.

  Elgondolkodtató tény, hogy tőlünk néhány kilométerre keletre megéri kávéházi wifit üzemeltetni. Arad, Kolozsvár, Nagyvárad egyes kávéházaiban van net.

  A “kari honlap” egyébként itt található. Ezzel az azonosítóval a ped tanszék előtt például megy a net. Ha még kávét is hoztam volna fel a büfé tanszékről…

Comments are closed.