Szombat reggeli apróságok

  • Hírbehozó megírta, milyen egyszerűen lehet megosztani fájljainkat az AllPeers Firefox kiegészítővel.
  • A fentihez szorosan kapcsolódik Kobak egy régebbi írása, ami a Firefox nightlyk macesedéséről ír. A screenshoton látható, hogy a rendszer beépített helyesírásellenőrzése már működik, talán reménykedhetünk később Keychain integrációban is. (És akkor már csak optimalizáció kéne vagy két talicskával.) Maholnap használható böngésző lesz. AllPeers-estül!
  • Addig is natívabb, de tíz megánál nagyobb fájlok átvitelére képtelen, megoldást kínál a box.net és az OS X beépített webDAV támogatása. Az UNEASYsilence blogon leírják, hogyan lehet Finderből csatlakozni webDAV tárhelyhez. (Ugyanitt Automator script és öntöttvas fürdőkád is.)
  • A webDAV (vagy ftp, smb) csatlakozást megkönnyítheti, ha a felcsatlakoztatott meghajtóról aliast készítünk. Az aliasra kattintva a bármikor visszamountolhatjuk a megfelelő meghajtót. Ettől a trükktől még borzalmas marad a Finder, de legalább valamit lehet gyorsítani a munkameneten. (Komoly ftp-s tevés-vevéshez pedig az ember elindít egy rendes klienst, nincs mese.)

+1 - Lecsúsztam a hírről - már a beszmac is megírta - de így késve is megér két mondatot: az OpenOffice.org csapat a párizsi Apple Expón bemutatja az OOo natív verzióját. Arról nem ír Eric Bachard, hogy mikor lesz stabil verzió, várhatunk türelemmel.

Upd.

Ilyen az, amikor egy időzített postból kimarad az időzítés. Az elnézést én kérem.

3 Replies to “Szombat reggeli apróságok”

  1. re +1. Ez egy érdekes hír. A NeoOffice csapat már egy ideje dolgozik a natív 2.0-ás OO.o változaton. Az alphák nem voltak rosszak, de baromi lassúak voltak. A beta már egész fogyasztható.

    Most akkor ők feleslegesen dolgoznak, vagy az Ő babérjaikat aratja le az OO.o csapat?

  2. Nem tudom pontosan. Az OpenOffice-ről nem derül ki, hogy milyen portot készítenek, de nagyon valószínű, hogy Cocoa alapút. Egyelőre nem járnak még az alfa állapot közelében sem, 2007 januárjára ír a timeline egy alfát. Addigra a NeoOffice valószínűleg készen lesz, az viszont nem Cocoa, hanem Java port, ahogy én tudom.(Most Beta 3 az aktuális kiadás.)

    Eddig úgy tűnik, hogy az Neo csapat hamarabb kész lesz, az Open csapat cucca pedig ígéretesebb. (A Cyberduck után java szoftvert nem szívesen használok.) Versenyezni fog a két ingyenes office.

Comments are closed.