App-a-sztár

Véget ért a MyDreamApp, a nyertesek: Atmosphere, Portal, Cookbook. Eddig a hír.

Ami ezen túl érdekessé teszi nekem az, hogy nem a leghasznosabb, a legújszerűbb vagy a legszórakoztatóbb ötletek nyertek, hanem egyértelműen a legcsillogósabbak. Az aktuális időjárást mutató desktop háttér (Ablak 2.0?), csillagkapun keresztül fájlokat másoló szinkronizáló program és online zöldségvásárlásra is kitanított szakácskönyv. Kíváncsi vagyok üzletileg is sikeresek lesznek, vagy a kóstolni jó, inni rossz édes kólákhoz hasonlóan a való életben elbuknak. Esetleg ugyanez a kérdés nagyobb léptékben: tényleg van a tömegeknek bölcsessége?

(A szerző a Desktop Wars-nak szurkolt és a SweepIt-et tartotta a leghasznosabbnak.)

3 Replies to “App-a-sztár”

  1. Ebbol is az latszik a Macesek nagy tobbsegenek mi az elso szamu. A kinezet. :) El vagyunk kenyeztetve. :) Windows alatt meg csak csak, de linux alatt sajna nem sok szep, csillogo es kifejezetten szemetgyonyorkodteto megvalositassal talalkozik az ember.

  2. eleinte nekem is a DesktopWars volt a favoritom, de a amíg követtem az eseményeket addig a srác nem igazán tudta érdemben előremozdítani az alapötletet. Hamar feature creep kezdte ellepni és nem tudta kiválogatni azt a maréknyi dolgot amitől egy kicsi, megkapó és élvezhető játék lett volna. Ami érthető is, hiszen ha vki még nem tervezett játékot, akkor nehezen is talál fogást ilyen rövid idő alatt egy ekkora lehetőségeket tartogató témában. A szinkronizálós cuccra kíváncsi vagyok. A grafikája hidegen hagy, de jó lenne már egy program ami megoldaná mondjuk egy desktop meg egy hordozható gép között a szinkronizálást… kénylesmesen, szívás nélkül, stupid userek számára.

  3. MiszterX: Amíg valami extrém módon funkcionális, még az sem zavar, hogy csúnya. (Ennek klasszikus példája lehet a wget.) Ha egy szinkronizáló app, a csillagkapu hármat rendereli, ahelyett, hogy kis kék csíkkal jelezné, hol tart, akkor lehet nem fogom megvenni. :)

    greg: Marad a remény, hogy valaki lát fantáziát a Desktop Warsban és hagy időt a kidolgozására. Így egyik napról a másikra tényleg nem embernek való feladat megtervezni. A Portalnál pont a grafika zavar, úgy érzem a lényegről vonja el a figyelmet. Remélem nem lesz igazam, mert különben tényleg fehér folt az terület.

Comments are closed.