Spam-e vagyok?

Öt hónapja már volt egy csörtém az akkori spamszűrőmmel, amit végül megnyertként könyveltem el. Egyrészt elértem, hogy tudjak kommentelni Akismetet használó blogokon, másrészt lecseréltem a saját spamszűrőmet - jelige: itthon legyen legalább kényelmes - egy normálisra. A gond csupán annyi, most megint elkezdte a kis játékait az Akismet, ráadásul más blogokon.

A kérdés tehát a következő. Mit lehet tenni egy olyan plugin ellen, 1) ami fekete dobozként működik, beküldi a kommentet/visszapinget a központi szerverre, és ott eldöntetik, spam-é vagy sem; 2) amit baromi lassú tanítani, ráadásul esetemben a tanítás a “más faszával a csanalat” eljárással történik, nem lévén felhasználó; 3) ami kellőképpen elterjedt, hiszen a WordPress-szel együtt érkezik, csak be kell kapcsolni?

Kicsit tanácstalan vagyok.

(a szerző szereti szétszedni a dolgokat, hogy megtudja hogy működnek, és pont ezért nem szereti a fekete dobozokat)

4 Replies to “Spam-e vagyok?”

 1. En hulyeseget nem akarok nagyon irni, en sose voltam baratja semmilyen 3. dolgot hasznalo csodanak. Mindent sajat portan szeretek megoldani. Igy ha mar vmi borzaszto intelligens dolgot akarsz hasznalni sajat mahinalhato adatbazist hasznalj. Ettol ovnalak es a “spam vagyok-e” dolgot az userekre biznam. Egyszeruen egy hitelesito kod megadasaval. Nekem senki ne mondja hogy olyan nehezen 3,4 betut leolvasni es bepotyogni. Lattam mar olyan megoldasokat is, ahol szamok voltak kiirva betuekkel es a szamokat kellett megadi, olyat is ahol muveletet kellett elvegezni 10+11 alaput mondjuk. Nagyon sok ilyen jo plugin van.

  Ez persze a te spamlistara kerulesedet nem oldja meg. Alapvetoen nem tudom milyen neted van. Es ezek a tanulos spamok mi alapjan azonositanak. Ha a nev alapjan vmi ujat kene megaddni. Ha a email alapjan akkor azt hasznalj vmi masikat. Ha az ipd alapjan es adsles vagy, akkor pedig hamarosan kapsz uj ip-t es kesz. :))

  Remelem megoldodik a sok szivasod, szerencsere nekem ilyen problemam meg nem volt. de le kell kopognom… :)

 2. MiszterX: Nagyon nem szeretem a captchás megoldásokat. Úgy vagyok vele, hogy a beérkező spam az én problémám, amíg lehet nem terhelem a látogatókra. A mostani Spam Karmás megoldás remekül működik - igaz támaszkodik például az RBL checknél külső szolgáltatásokra - és itthon nincs is baj vele. A gond az, hogy az alapértelmezett WP spamszűrő nem szeret.

  Ráadásul se az otthoni, se a debreceni IP-et, a saját nevemet meg már csak nem fogom megváltoztatni egy szűrő miatt. Jobb ötletig várakozó álláspontra helyezkedem. :)

  És, hogy itt is szerepeljen valami populáris irodalom: Mr Weasly a HP és a titkok kamrájában:

  Hányszor mondtam neked, hogy ne bízz meg semmiben, ami gondolkodik, de nem látni, hogy hol tartja az eszét!

Comments are closed.