Spanning Sync - Pre-béta infók

A Google Calendar és az iCal szinkronizációjának ötlete annyira kézenfekvő, hogy leginkább azon csodálkozhatunk, miért nem írtak rá korábban programot.Eddig csak arra volt lehetőség, hogy a Google Calendaron vezetett naptárunkat felvegyük az iCal-be, de azokba nem javíthattunk bele. A hiányt azonban várhatóan betölti a hamarosan nyílt béta verzióban megjelenő Spanning Sync nevű program.

Az egy PrefPane-ből és egy háttérben futó alkalmazásból álló szoftver használatában leginkább a .Mac-re való szinkronizálásra fog hasonlítani. - válaszolta kérdésemre Charlie Wood, az alkalmazást fejlesztő Spanning Partners igazgatója. Az alkalmazás támogatja majd a kétirányú szinkronizációt és képes lesz figyelmeztetőket felvinni a Google Calendarba. (Ingyenes SMS a Goolge-től, gottalove.) Igaz, az utóbbi funkció a GCal jelenlegi korlátozásai miatt csak az elsődleges naptárral fog működni. A szolgáltatás valószínűleg éves előfizetési rendszerben működik majd, tervezett árakat azonban még nem tudott mondani Wood úr.

A fejlesztők egyelőre nem gondolkodnak a Spanning Sync Windows alá való megírásában. Így a világ nagyobbik része kimarad ebből az újításból.

12 Replies to “Spanning Sync - Pre-béta infók”

  1. Jó kérédsek és felvetések. Hozzájárulnék én is egy hasonlóval. Van egy szabvány, amivel a naptáras mobilok egy jelentős része tud szinkronizálni valamilyen netes szerveren lévő cuccal (SyncML). Mi a toszért nem lehet a G-kalendárt így szinkronizálni? Más is megcsinálta, tehát nem csak az eredetileg feltételezett (szinkronozz a céged Xcséndzséről) összeállítás működik. Ott van pl. a Mobical. Erről ne tudna a nagy gúgl???

  2. MiszterX: A béta nagyjából egy hét, tíz nap múlva jelenik meg, akkortól lehet kipróbálni. A véglegesről még fogalmuk sincs.

    Dévai Zoltán: Kérdéssel válaszolva: miért nincs IMAP támogatás a GMailhez? Valószínűleg a Google-t nem érdekli annyira a szolgáltatásaik többihez kapcsolhatósága, mint amennyire kellene. (És most ne menjünk bele, hogy akkor mi is a 2.0.)

  3. A gcaldaemon.sourceforge.net-es címet a szinkronizáláshoz találtam. Nálam XP + Thunderbird levelezővel rendesen működik, mint Windows-os szolgáltatás. Elvileg Linux alatt is megy.

  4. 1.- Biztos Java 1.5 van nálad? 2.- Van új verzió (a standalone-start.sh pl. hibás volt)

Comments are closed.