Szerszámkereső

Mottó: Most megnézzük mit tud a “tömegek” bölcsessége!

Az összes létező magyar blogkeresőt kipróbáltam, hátha a “multitool”, “multi-tool” vagy “Leatherman szerszám” keresőszóra kidob egy-két zseniális postot, amelyekből megtudhatnám, milyen multi-tool tulajdonosnak lenni. Később ugyanezeket begépeltem a gugliba is. A procedúra végére lett linkem, ami a survival.hu kevéssé informatív cikkére mutat és semmi más.

Van-é olyan ‘shots olvasó, aki el tudja mesélni, milyen az aktatáskából elővett bitkészletes zsebfogóval szerelni? Akinek az életét mentette meg, hogy az övéről fityegett a csillagcsavarhúzó? Aki havária láda helyett is ezt hordja? Hallgatlak titeket.

11 Replies to “Szerszámkereső”

 1. Bar nem tartozok egyik fent emlitett kategoriaba sem, amire szerintem erdemes figyelni, hogy majd a csavahuzos resszel hova milyen konnyen fersz vagy nem fersz (Gondolva itt az esetlegesen jovoben szerelt szamitogepek kicsi es furmanyos hazaira)

 2. Én egy Leatherman tool (eredeti cucc) boldog tulajdonosa vagyok, egy olyané, ami fogó, csavarhúzó, bicska, ilyesmi. A legkisebb csavarhúzót rendszeresen használom, mert stabil és kellően kicsi. A csillag csavarhúzó főleg gyorsjavításra jó, nem praktikus állandóan ezzel szerelni. A fogó nagyon jó, sok esetben segített ki a bajból. Hasznos eszköz, de csak olyat szabad megvenni, ami tényleg jó anyagból készült.

 3. van. kínai, codajó-occó. középsuliban ezzel szereltük óra alatt a padot, hogy a puskát be lehessen csúsztatni a pozdorja és a műanyag lap, ill. a fa és a fedőlap közé. suli után ezzel csináltuk a gyors fékbeállítást a bringán, feszítettünk föl / szedtünk szét / raktunk össze nagyon sok mindent, sőt még most is előveszem néha, ha hozzá kell nyúlni az öcsém desktopjához (a kezdő lépésekhez - ld. tartócsavarok stb. eltávolítása - ideális). szvsz nagyjóság.

  a másik alap csavarhúzó anyám gyerekkori fémépítőkészletéből van (hogy ez hogy is volt pontosan, most messze vezetne), fantasztikusan praktikus és kisméretű csavarhúzók voltak hozzá.

  harmadikként pedig egy fém sniccert / pengét / tapétavágót említenék meg, amely egyszerűen elnyűhetetlen, és a jelek szerint mindent szétvág. durván.

  utóbbi kettő ma is mindig nálam van.

 4. Hello!

  Nekem egy Victorinox Swiss Tool CS Plus-om van. Azt kell mondanom “szétnyűhetetlen” darab és örök garanciás ráadásul. Én egy hang és fénytechnikai cégnél dolgozom fénytechnikusként és nálunk mára már egy alap szerszámmá nőtte ki magát. Kalapálunk vele fémet vágunk,harapunk-csípünk, fogunk, vésünk, lukasztunk, csavarozunk, fűrészelünk, linúleumot vágunk, feszítünk és az inteligenslámpák kifinomult belsejét is ezzel szereljük. 10-20 métereket zuhan néha de kibírja. Mindenben a legnagyobb hatékonyságot nyújtja. Ja és vehetünk hozzá tetszés szerinti csavarfejeket, így növelve a funkciók számát. Otthon szerintem sokmindent meg lehet vele oldani gyorsan, ezért barkácsra is kiváló. Csavarkészlete ideális a PC összes csavarához. Mac-nél viszont a gyáriak nem elegek a kis imbusz miatt.

  Összefoglalva egy életen át praktikus társa lehet az embernek munkában és barkácsban. Nagyon jó vétel.

  Javítottam a linket. - Ádám

 5. Ezennel megszólal az ellenzék is. Nekem is van egy Victorinox - svájci bicskám. Igaz, hogy “csak” olló, meg fűrész van rajta a szokásos, alapfelszereltségen (kis, nagypenge, lukasztó/ár, dugóhúzó, konzervnyitó, sörnyitó) kívül. Szeretem, hordom is mindig. De. Dolgozni szerszámokkal érdemes. Még lótifuti szervizmérnök koromban rájöttem, hogy érdems inkább minőségi, célszerszámokat használni. Nem sokkal foglal több helyet, viszont tényleg arra való, amire használni akarod, és a minőségük miatt sokkal tovább bírják. Nem támogatom a késheggyel csavarhúzást, a fogóval kalapálást és társait. Sem a szerszámnak, sem a “túloldanak” nem tesz jót. Sokat bosszankodtam már szétbarmolt csavarfej miatt, csak mert az előzőleg hozzányúló “kolléga” lusta volt a MEGFELELŐT használni. (Sokan még azt sem tudják, hogy az ugynevezett “csillag-csavarhúzó” nem létezik. Ugyanis “keresztfejű” csavarfejből és a hozzávaló csavarhúzóból a méreten kívül is kétféle van például)

 6. Levizsgázott a közös tudat. Köszönöm a válaszokat.

  Azóta a survival.hu fórumaiban (csak regisztráció után elérhetőek) is elolvastam, amit multitoolokról írtak, illetve a Sailing World (nem, nem vitorlázom) és a Multitool.org tesztein is túl vagyok. Egyedül a probléma megoldásához nem jutottam közelebb.

  Zárójel: Találtam viszont egy bugot a blogomban.

  A szerszám alapvetően mindennapi kétlaki életre kellene. Otthon megszoktam, hogy lemegyek a garázsba és mindent megtalálok - hja kérem, mérnök apa - emiatt zavar, hogy a máshol kategóriás helyeken soha nincs semmi. Az albérletembe már leköltöztettem egy kulcskészletet, pár csavarhúzót, így némileg csökkent a diszkomfort érzés, de még nem az igazi.

  Valószínűleg kipróbálok egy legalja, ‘három sörért a tiéd’ példányt, hogy egyáltalán azt a kényelmet hozza-e, amit kéne neki.

 7. Zoltán: Munkára szerszámot, ebben egyetétrünk. Mindig nálam levő, hátha kell eszközt keresek, nem teljesen szerszámpótlékot.

  A szétesett a Csepeltől a beszorultam egy szemináriumi terembe egy ügyesen kivert kilincs miatt húsz bölcsészlánnyal - ez korántsem az az ideális szituáció, amit ilyenkor el szokás képzelni :) - terjedő helyzetek kezelésére. (Az ajtó végül megoldható volt svejcibicsakkal.)

 8. utózönge:

  “Nemrég például egy olyan erdőt fedeztek fel, ahol kilincscsavarhúzók teremnek a fákon gyümölcs gyanánt. A kilincscsavarhúzó-gyümölcs élete igazán érdekes. Miután leszüretelték, egy sötét és poros fiókra van szüksége, ahol évekig háborítatlanul heverhet. Majd egy éjjel egyszer csak kikel, levedli héját, ami idővel elporlad, és előbukkan egy teljességgel felismerhetetlen kis fémtárgy bordázott fogókával, s végén a csavarhoz illő éllel. Miután megtalálják, el is dobják. Senki előtt sem világos, mire jó ez az egész. A végtelenül bölcs Természet alighanem most gondolkodik ezen.”

  na honnan.

Comments are closed.