Toasthoz reggelire (upd.)

Mától az átlag halandók is letölthetik a Disco cd/dvd író program bétáját. És ha letöltötték, rögtön meg is írhatnak vele három lemezt, mielőtt eldöntik, szükségük van-e valamire a Burn vagy a LiquidCD helyett.

A három lemez pont elég arra, hogy az ember eljátsszon a beállításokkal. Kipróbálgassa, milyen iso-ba vagy disk image-be írni, lemezt másolni, és ami a legfontosabb, hogyan lehet egérrel kavarni az írás közben gomolygó füstöt. És arra is elég, hogy felmerüljenek a vásárlással kapcsolatos kérdések. Mert a Disco - azon túl, hogy tényleg gyönyörű - egyelőre csak nagyon kevéssel tud többet, mint az ingyenes versenytársai. (A Toasthoz pedig hasonlítani sem érdemes.)

A pluszok a következők:

  • Discography, amivel a megírt lemezek tartalmában tudunk keresni (pl. mint Windowson a WhereIsIt?). Ami szükség esetén kiváltható például az Alias Diskkel.
  • Lemezkép kezelés, egyszerűen menthetjük le az általunk összeállított lemezeket (vagy a betett “műsoros” cédéket) iso vagy dmg formátumba.
  • Spandex, ha a kiírni kívánt adat “túllógna” a lemez méretén, javasolja a többlemezes módot. Mint a kérjük rakja be a kettes floppyt, annó régen.
  • Multisession támogatás, érthetetlen, miért számít extrának. A labda a többi fejlesztő térfelén.
  • Szép. Ehhez nincs mit hozzáfűzni.

Abban biztos vagyok, hogy ha anyám macet használna - zárójel: ennyire nem vagyok térítős típus - akkor megvenném neki a Discót. Abban is, hogy nagy lehetőségek vannak benne, csak kerüljön bele több fajta lemezkép kezelése, okosodjon. Abban viszont nem, a public béta Disco árából nem lenne-e jobb bort vagy könyvet venni. Úgyhogy a vásárlással várok az 1.5-ig, addigra kiderül, merre fejlődik tovább a legszebb cédéíró program.

(A szerző hihetetlenül büszke magára, hogy a ‘nagyobb a füstje mint a lángja’ poént mégse lőtte el.)

5 Replies to “Toasthoz reggelire (upd.)”

Comments are closed.