Vasárnap esti linkek

 • Fel sem figyeltem volna rá, ha az Élet és könyvtár nem linkeli, de a blogoszférában megjelent a korporét szemlélet. A Zenebuzik blogot felszólította az econet, hogy nevezze át magát, mert így megtéveszti a Zenebuzi blog olvasóit. Vihar van a poharunkban, emberek.
 • Hackers ajánló a legjobb anyagokat tartalmazó magyar nyelvű cyberpunk oldalon a NewArkon. Talán már írtam, hogy ez a kedvenc hekkeres tinifilmem.
 • És végül A New Crew In Town Battlestar Galactica - puristáknak: Csillagközi Romboló, röhej - klip, a régi és az új sorozat aprólékos összehasonlítása, fülbemászó dallamok, SF geekeknek kötelező. (via TeVe)

+1 A CNet 2006 harmadik negyedévének legrosszabb frissítésévé választotta az iTunes 7-et. Szavakba nem tudom önteni, mennyire egyetértek velük. (via Digg)

9 Replies to “Vasárnap esti linkek”

 1. [markup=]és a buzik még meg se szólaltak, hogy mindkét zenebuzi válasszon más nevet, mondjuk zeneleszbik, vagy skizozenetransgenderek, mert mégiscsak ők maguk a legautentikusabb használók és az olvasók a leginkább ebben vezetődnek félre.

  azt teljesen nem értem még, hogy ha az ember nyit egy blogot, akkor előtte miért nem ír be a keresőbe, hogy ne legyen ilyen helyzet, és ha meg van, akkor miért kekeckedik, hiszen valljuk be, ennél frappánsabb címet is lehet adni egy blognak, de hát ugye nem kell nekem érteni mindent.

 2. [markup=]Jogos, egy guglizást igazán megejthettek volna a srácok - egyébként lehet valami ebben a zenebuziban, ha ennyien akarják - viszont a cease and desist levél is túlzás volt érzésem szerint.

 3. [markup=]en ugyan csak forwardolgattam a leveleket, de hadd tegyek hozza nemi hatterinformaciot.

  a szemleyes velemenyem, hogy kicst ilyen “nagyokon eloskodo” hatas van, amikor egy mar bejaratott cucc melle egy 1-2 karakterrel kulonboz masikat gyartasz. meg ha nem is ezzel a cellal csinalod, elegge szerencsetlenul veszi ki magat.

  pl. a “brand recognitino”-nak sem segit, egyik fel reszerol sem.

  en lattam a levelet, amit kaptak, nem volt benne szo arrol, h csinald ez, “kulonben letorlunk”. semmilyen retorzio nem volt megemlitve benne.

  udvariasan megkertek oket, h valasszanak uj nevet, es cserebe kapnak promociot is az uj cimnek.

  valamint, hogy ha mas otletuk van, akkor nyitottak ra.

 4. [markup=]azt gondolom, hogy némely emberek nagyon elkanyarodnak a blogok alapvetésétől és a maguk elmebaját is blognak nevezik, oda erőltetik. már bocsánat, talán lehet keményebben is fogalmazni, szóval a blog az személyes napló. alapjában. minden ez felett és mellett álló kitaláció, ami blognak tartja, nevezi magát, ezt jó, ha figyelembe veszi. egy személyes naplónak a neve nem elhanyagolható szempont. és ha hegedűs géza író és hegedűs d. géza színész meg tudtak egyezni, ha ott a pályára később érkező színész el tudta fogadni, hogy az öregebb beszólt neki, akkor ez egy ilyen esetben még egyértelműbb kell legyen. a kínai piac szokása az, hogy malrboro, rollex, pioner és hasonló névhamisításokkal operál. nem is értem a felháborodás okát. ha valaki bizonyíthatóan előbb használ egy nevet, mint a másik, akkor ha akármi módon és formában kérik, hogy válasszon az újonc új nevet, akkor kuss van és új név. fanyalgás, beszólás, köpködés?

 5. [markup=]szeretnék reagálni, mint a téma “kirobbantója”:

  1. kelttel egyetértek, guglizhattunk volna, de lusták voltunk. a freeblog elfogadta a regisztrációnkat, avagy nem volt ilyen néven még blog, nem is törődtünk innentől kezdve az egésszel, elkezdtük nyomni a contentet. ezt akartuk csinálni, semmi mást.

  2. “en lattam a levelet, amit kaptak, nem volt benne szo arrol, h csinald ez, “kulonben letorlunk”. semmilyen retorzio nem volt megemlitve benne.”

  én sem említettem ezt egy szóval se, hogy különben letörölnek minket. idézek a bejegyzésemből: “A drámai fordulat tegnap következett, mikoris a freeblog és az econet tulajdonosa emailben megkeresett, hogy azonnal nevezzük át a zenebuzikat valami másra. … Mikor Simivel ezt megbeszéltem, szinte azonnal úgy döntöttünk, hogy nem fogunk szórakozni többet, nincs értelme.” meg is válaszoltuk, hogy természetesen, kértünk két hét haladékot. át fogjuk nevezni. ennyi.

  igazság szerint egy sima blogposzt volt részemről az egész, soha nem gondoltam volna, hogy téma lesz belőle.

 6. [markup=]egyébként egyszerű: csodás spontán realizációja egy nagyon emberi tulajdonságnak, az “enyémköccsög,nenyúljkájjá”-nak. ennek ékes bizonyítéka az alábbi részlet: “A levél végén még kedves stílusban le is szarozta az oldalunkat…” minden szimpátiám flynné. az emberek olyan domain névvel hozhatnak létre bármilyen szellemi alkotást, amilyennel tetszik, és még nincs. ezek után a katolikus egyház simán beperelhetné a lofasz.hu-t, hogy erkölcstelen meg mittomén.

 7. [markup=]ez a ki mond mit mond eset, ezt írtam a levél végén, és ez nem az első levél volt: “Azt (bár az oldal elég csúnya khm) láttam, hogy komolyabban gondoljátok.” mégis úgy van kiemelve hogy ezzel kezdtem.

  Ez meg ugye a kompromisszumkészség jele volt a többesszámosok felől “azt válaszoltam neki, hogy szívesen levelezek vele, erre még futja a szabadidőmből, de nem fogjuk átnevezni az oldalunkat.” Nem tudom mit leveleztünk volna.

  már csak a.-tól idéznék egyet: “pl. a “brand recognitino”-nak sem segit, egyik fel reszerol sem.”

 8. [markup=]Először is sűrű elnézéseket kérek, nem igazán volt időm az utóbbi napokban kommentekre válaszolni. Mea culpa.

  a: Köszönöm a háttérinfót. Az a gond az ilyen “nagyokon élősködő” hatással, és úgy általában az internetes kommunikációval, hogy mások szándékait iszonyú rossz hatásfokkal tudjuk kitalálni, és hajlamosak vagyunk egymás mellett elbeszélni. Ez lehet - Asimov után - a humanika kábé ötödik törvénye.

  zsoltu: Most ne menjünk abba bele, hogy mi a blog. Az közeljövőben úgyis a kezembe kerül a HVG Blogvilág könyve, ha írok róla, az alatt majd bőven lesz hely egyet nem érteni.

  flynn: A regisztrációnál egészen biztosan csak arra figyel a motor, hogy van-e pont ugyanilyen nevű blog. Ágyúval verébre jellegű megoldás lenne durva textmining megoldásokkal terhelni egy regisztrációs felületet, csak hogy a hasonló nevűeket is szűrje. Pláne amikor ott a google.

  Dani: Nem annyira az “enyémköcsög” hatást látom itt, hanem azt amit A-nak is leírtam. Az általad ismertetett viszont tényleg egy másik humanikai törvény. :)

Comments are closed.