Apple Művek

Én tényleg tudom, hogy az MTI-től naivitás elvárni, hogy szép, gördülékeny mondatokban fogalmazzon, így is elég stressz, hogy a “magas szakmai színvonalra”, a “hírszolgáltatás hitelességére” és “hírügynökségük megbízhatóságára”* ügyeljenek. Vannak helyette kevéssé gördülékeny mondatok, például ilyenek:

Az Apple csoport, amely az iPod és az iTunes internetes letöltő portálokat működteti, közel áll a megegyezéshez a Beatles együttes szerzői jogainak birtokosaival - az EMI lemezcéggel és az Apple Corps-szal - arról, hogy a gombafejűek dalait a jövőben meg lehessen vásárolni az iTunes portálon.

Amit viszont nem tudok, hogy egy ennyire rossz mondatokból álló szöveget hogy lehet változtatás nélkül átvenni, ahogy azt az index tech és az sg.hu tette.

Letöltő portálok, te jó isten…

* Forrás: Az MTI honlapjának MTI Zrt. menüpontja, csak nem szabad linkelni, merasznongya “Az MTI előzetes engedélye nélkül az interneten tilos az MTI honlapjára mutató, illetve az MTI site belső tartalmához vezető link elhelyezése.”

4 Replies to “Apple Művek”

  1. ilyet lehet? mármint mióta és hogyan tilos egy nyilvános honlapot belinkelni bárhová? egy fórumba se linkelhetem be? hogy nézd itt van az mti, milyen jó? arról hallottam, hogy tilos pl.németországban belinkelni olyan honlapokat, programokat melyek törvénysértőek. h klasszikusokat idézzek: “de hát ezt így hogy”?

  2. na igen, mindenesetre kiváncsi lennék, h a magyar jog felkészült-e, egy ilyen absztrakt dologra, mint a hyperlink :)

    Egyébként, aki ilyen tuskó, simán kihagynám a linket az oldalaimról (ha lenne), és csak odabiggyesztve, h mti… Megnézhetné magát :)

  3. Én sem vagyok biztos benne, hogy be tudják tartatni ezt a tilalmat. De sokkal viccesebb hivatkozni rá, mint elhelyezni egy szigorúan törvénytelen linket az oldalra. ;)

  4. na elküldtem egy ímélt az illetékes elvtársaknak, amiben hótt komolyan megérdeklődöm, miszerint az ugye nem törvénysértő, ha búkmárkolom vagy felteszem a del.icio.us-ra. esetleg nem akarják-e magát az mti összetételt levédetni és engedélyhez kötni a neten (bocsánat világhálón) a hasnzálatát. valamint mi a helyzet a közleményekkel, mi alapján formálnak valamire kizárólagos jogot akár hyperlink szintjén, amihez igazából semmi közük… valamint mi a helyzet azokkal, melyeknek ötleteit ők is veszik valahonnan. kap-e valamilyen juttatást, hiszen ezek átvétele már fizetős- (egyáltalán http ésatöbbi előtag nélkül a mti.hu/kuldes vagy már linknek minősül? mert szerinten csak text.) mi alapján korlátozzák ezt egy totálisan nonprofit jellegű fórumos postban, vagy akár egy blogban. kissé hányingerem van… sztem nem mulatságos, hanem szánalmas, dühítő és gusztustalan dolog. (mulatságos inkább a blogtér vs. freeblog köpködés volt, persze szánalommal, de épp fordított arányban)

Comments are closed.