Clean install

A Mac OS X-et nem kell évente újrainstallálni. (Más rendszereket se egyébként.) Egy kivétel van, ha az ember programokat tesztel, minden vackot kipróbál és mellette mac blogot ír. Ilyenkor néha jól jön.

Újra 10.4.7 alatt vagyok.

5 Replies to “Clean install”

  1. valamikor régen beszélgettünk arról, hogy nem jó mindenféle béta meg omega verziót kipróbálgatni, főleg, ha az emberfia olgozik a gépen mi vitt rá a clean install-ra? (én megvártam volna vele a leopardot)

  2. A munkaeszközeim stabil verziók, backupom pedig van rendszeresen. Ráadásul max 200 mega textről beszélünk.

    Két dolog vitt rá a clean installra. Az egyik, hogy üldöztem egy bugot a rendszeren keresztül és szembesültem, hogy mennyi szemét rakódott le. (A hiba különben egy stabil de corrupted Logitech prefpane volt.) A másik pedig, hogy ez volt a legegyszerűbb módja a 10.4.7-re visszajutásnak.

    (Leopárdot majd 10.5.2 környékén leszek hajlandó telepíteni. Ennyire azért nem bízok a cégben.)

  3. egyszer kíváncsiságból felraktam a developer kit-et, aztán reinstall lett a vége, mert úgy beült a gépbe, hogy ihaj… :) az ideálig tényleg az lenne, ha az ember külön gépet tartana homokozónak, játszani és külön gép lenne amin csak a napi munkát végzi. de hát ez egyelőre elég utópisztikus. (vagy egy hatalmas merevlemez amin külön bootolható partició van játszani? úgyis jönnek ezek a perpendicular lemezek amik 200-300GB-ot simán tárolnak egy 2.5-es hdd-n.)

  4. Devkitem nekem is volt. Az Applications részlegében vannak jó játékok. :)

    (A hiba pedig újból előjött. Pram reset, nvram reset, optimista hozzáállás.)

Comments are closed.