…ellenerő ébred

Amekkora hájp kísérte a füstölős cédéíró bemutatását, annyira könnyű mostanában Disco kritikába belefutni. (Linkek a post végén.)

A főbb problémák a következők: A Disco írói feláldozták a használhatóságot a szépség oltárán. Így lehet, hogy az app ablaka nem átméretezhető. Hogy az emiatt gyakran játszó gördítősáv mellé kattintva azonnal törölhetünk fájlokat a kiírandók listájáról, és a Disco nem figyelmeztet erre. Vagy az, hogy maces programtól szokatlan módon semmi értelmes nincs a menüben. Eject vagy Erase sem, pedig kerestem mindkettőt. Az olyan apróságok, mint az áttetsző ablak zavaró, vagy a 15 dollárba kerülő app nem tud többet, mint a rendszerhez adott Disk Utility, már csak ráadásként említtetnek fel.

A többedik lemez kiírása után, én is elgondolkodtam az eredeti ítéletemen. A mostani vissza-a-kályhához navigációval (nincs Eject, de a lemezt kidobja, ha Cancelt nyomok), apróbb és nagyobb logikátlanságokkal, mégsem ez az író program, amire meghívnám anyámat.

(tovább a linkekhez)

Kritikák (hasznossági sorrendben):

és a végére egy inkább-poén-mint-kritika arról, hogyan lehet lenyúlni a füst effektet:

Zárójel: de jó lenne egy mac.memeorandum jellegű aggregátoroldal.

4 Replies to “…ellenerő ébred”

  1. Na akkor én is nekiülök kicsit pöfögni (ha-ha) a Discoról és társairól…

    A zárójeles szerintem még mindig jó ötlet lenne…

  2. Milyen fajtában gondolkodsz? Digg, del.icio.us vagy Planet-klón? (Be akartam regisztrálni az iz.let.es domént míg ki nem derült hogy a let.es-t már elvitte valaki előlem. Sebaj, a fin.om még szabad :) )

  3. Techmeme.com jellegűt szeretnék ha szeretnék. Két dologra lehetne használni. Egyrészt követni, hogy egy hír hol jelent meg legelőször, ki írt még róla. Másrészt, megspórolná az aktuális iPhone pletykáról szóló negyvenedik post elolvasását.

    A legjobb tippem eddig, hogy talán majd a Wikio public bétával létre lehet hozni valami hasonlót. Addig marad a kézi szelekció.

Comments are closed.