Hájpmarketing, delicsesz generáció

Megnézzük beleférek-e öt mondatba.

Elkezdődött a Macheist második fordulója - aki az elsőt kihagyta, semmit sem vesztett - ahol ismét csak apple frameworkökre épített pármegás appokat lehet nyerni. Ráadásul kijött az xTorrent második bétája is, ami még mindig nem rendelkezik más platformon alapnak számító funkciókkal, de legalább tele van csillivillivel. Mindkettőt tolja a tuaw, a beszmek, felkerült a diggre - várható majd még maczot, promos - terjed a hájp, ahogyan már megszoktuk az elmúlt hónapokban.

A továbbiakban a delicseszekkel igyekszem nem foglalkozni, kúl programok helyett inkább hasznosakat szeretnék. Csömör van.

7 Replies to “Hájpmarketing, delicsesz generáció”

 1. Nemtom, torrentnek nekem a paradicsom az jo (Tomato), annyit kell tudnia, hogy egy fajlt leszedni. Csillivilli nem erdekel, de megorulok, ha egy program nem fogja fel, hogy ez lenni fajl, en ezt most huzni ide ,es Te elfogadni. CD-irasra Finder, az meg annyit tud, hogy kiirja a fajlokat, amiket felteszek, es utana kidobja a CD-t - szinten idealis megoldas.

  Adium, OmniGraffle + OmniOutLiner, QuickTime Player, TextMate neha, de inkabb vim (hiaba, a megszokasok :), Firefox, ha valami ruhelli a Safari-t, vagy az Activity Window-nal picit komolyabb segitsegre van szuksegem…

  Nem arrol volt szo, hogy Just Use It? a Simply Stare It kifejezest nem hallottam Mac OS X-szel kapcs. :)

  Persze akinek maci gepe van, joreszt menozni akar vele, sz’al zsak a foltjat. Nem kell minden hulyeseget feltelepiteni :)

 2. Persze, meg ott a Transmission, Bitrocket vagy a sokat evő, de legalább okos Azureus.

  A hagyományos feladatokra megvannak többnyire bevált programok, amiket csak azért nem fogok kereskedelmi szoftverrel leváltani, mert az szebb. Viszont most úgy tűnik erre utazik az indie szoftverfejlesztők egy része.

  (Másrészt egy fájlküldésre képes Adiumért még fizetnék is.)

  Simply Stare It? Hm, dashboard, demózásnál villogó exposé, core animation, forgó pörgő felületek…

 3. Protokollfuggo… MSN muszaj,vagy jo lesz vmi ertelmesebb is ?:)

  (Open Source, ergo a hianyossagait ki lehet … javitani :) Mondjuk nemtom, miert nem a rendes p2p MSN-fajlkuldes van benne, de biztos van valami oka)

  A tobbi protokollja egy fokkal jobban tamogatott fajlkuldesileg.

 4. Beérném a GTalkkal is, de ott meg a libjingle-t kéne betolni az Adium alá, ami a summer of code alatt nem sikerült teljesen.

  Persze még mindig a legjobb kliens…

 5. A Jingle eleg elb.ott szabvany szegenyke, meglatjuk, mit lehet hekkelni.

  Kedves juzer esetleg szokjon le wines gtalkrol, van egy csomo jo szoftver helyette, csak azok nem tudnak VoIP-et (ill. VoIP-et tudok is vannak, pl a jabbin (jabbin.com), kerdes, teccik-e neki), es hat nehany sajna ramaty is kozuluk. Esetleg probaljon neos-t, nekem anno bejott: http://www.neosmt.com

  A google-ra egyebkent jsf-tajekon kezdenek ferde szemmel nezni, pedig ok a legismertebb jabber-szolgaltatok.

Comments are closed.