Magyar testvéri üdvözlettel

Nagyon nehéz bármit írni szittyamagyar nyelvész fórum linkje elé úgy, hogy ne legyek tiszteletlen a jelen lévő ápolt bajszú, tisztességben megőszült urakkal. Inkább idézek:

Én meg Varga Csabával egyetértve a magyar ősírást tartom minden más írás gyökerének. Az hogy a jelrendszerek már jó 40-ezer évvel ezelőtt kimutathatók Európában, és a Kárpátmedencében csak cca. 8-ezer éve, még nem jelenti azt, hogy a régészet nem fog találni esetleg 100-ezer éveset a Kárpátmedencében (…)

Tovább a Kitalált Középkor Fórumra.

(A szerző nem szittya. Tarsolylemeze sincs.)

8 Replies to “Magyar testvéri üdvözlettel”

 1. tudod, nagyon szeretem, amikor a madzsarok épp csak helyesen írni felejtenek el, de kőkeményen védik azt, persze, ami nincs a birtokukban. a nyelvet. az már csak hab a tortán, hogy ennyire nagyon akarunk magunknak valami jó kis izgi történelmet, nem ám valami újdonászt, egyből 100 ezer éveset. hát ja, pókerezni is nagyban jó. (hogy te milyen helyekre vetődsz… :D)

 2. Konrád: Pedig úgy emberileg, mint szakmailag remekül szórakoztam. :) A sumérnyelvész topikok a szívem csücskei.

  zsoltu: Tényleg csak nagyban jó. Mekkora érzés lehet leírni - és igaznak hinni - olyan mondatokat, hogy volt tiszta magyar nyelv az “idegen papok által elferdített Halotti Beszéd” előtt is.

 3. pedig ha csak az elmúlt 1000 év alatti teljesítményre lennének büszkék, mennyivel könnyebb lenne az életünk, és még hasznos dolgot is csinálhatnának…

  konrád: egyszer elolvastam 20 oldalt egy varga csabából (sőt még ma is megvan asszem az opus), butább ugyan nem lettem tőle, de lehet, hogy a magamban való füstölgés mégis kiölt pár agysejtet ; )

 4. Kicsit off, de talán az érdekesebb vonulata az egész sumér nyelvészetnek, hogy milyen komoly jelentőséget tulajdonítanak/tulajdonítunk a nyelvrokonságnak. (Illetve annak, hogy mennyire dicső népeknek vagyunk nyelvrokonai.)

  Az antropológiai rokonságról valahogy szó sem esik, arról meg, hogy mindkettő “lényegtelen” - az unokaöcsémet szoktam példának hozni - pláne hang sincs.

 5. van egy nyelvész a háznál, ezért hát viszonylag hallottam a sok identitáshiányos képzeletharcos nyelv és egyéb hagymázakról. érteni vélem, mire kell nekik ez a dolog. és amíg nem lobogtatják a sráfos zászlót, addig azt mondom, inkább nyelvészkedjenek, az részint szelíd dolog.

 6. Szoktam én is olvasgatni ezeket, az én kedvencem a Pilis mondakör és rögtön ezzel együtt a kőbaltás nyelvészet, amikor a pilsiből pólus lesz és hasonlók. Rengeteg scifit olvastam és olvasok, símán beleférnek ezek az írások abba a vonulatba, csak kb. annyira érzem igaznak. De lehet, én tévedek, és tényleg van Roxfrt és Varázslóiskola :-) (Oké, ez nem scifi, de ha azt írom, hogy Susan Calvin már köztünk él, kevesebben értik. Sajnos.)

 7. zsoltu Á, a nyelvészet csak az igazán kemény dolog. Emlékezz csak a ‘pincei bogárral’ fémjelzett vitára, ami nagyrészt az ÉS hasábjain folyt. (Linkek itt, bár te tudom, hogy olvastad: http://www.worldshots.hu/2006-07/egylepeses-vitatanfolyam/)

  Igen nagy nyelvészek csúsztatnak igen nagyokat ott. Pedig a suméristák, avaristák, etruszkisták jelen sincsenek a vitában.

  Konrád …és persze az ötezer szó egyezés a ‘random ősi nyelvvel’. Ott a gond, hogy többnyire érvek nélküli handabanda megy a “régi dicsőségünk” bizonyítása végett.

  (OFF: Susan Calvint akár még ismerhetik is, az a szexi csaj az I, robot c. filmből. Viszont egy tisztességes kiadáa az Én, a robotból lassan megjelenhetne. Olyan, aminek nem Will Smith van a borítóján, és ami tartalmazza az utolsó novellát is, amit a cenzúra miatt nem adtak ki annó.)

  MégOFFabb: A témába vágó mai link - a dizájn iszonyat, én szóltam: http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=4582

Comments are closed.