Kopipaszta kultúra

Az Agave által kiadott A Hollókirályról keresek valamit, bármit. Jó lenne karácsonyi ajándéknak, a kiadó neve általában garancia is a jó szórakoztató irodalomra, de azért utánanézek. Keresőszó a regény címe, a találatok száma húszezer felett, részben a hasonló című mesekönyv miatt. Hírek azért vannak: ekultúra, rpgportal, kereskedői oldalak. Tartalom annál kevésbé, annyira jól sikerülhetett az Agave sajtóanyaga, hogy más nem is kell mellé.

Legyen pozitív végkicsengés? A endless kollektíva természetesen írt a regényről, csak a fordításra nem térnek ki, eredetiben olvasnak. Még így is megyek holnap megvenni. Aztán ha elolvastam, kopipésztelek valami sajtóanyagot ide.

7 Replies to “Kopipaszta kultúra”

 1. Köszönet, az url-eket mindjárt meggyógyítom.

  Magyar rivjút kerestem, hátha írnak valamit a fordításról. Vagy legalább arról, mennyire élvezhető magyarul a könyv.

  (Másrészt a SK elvileg nem esz meg a sok link miatt, maximum captcha kitöltésre késztet. :) )

 2. Hali,

  a http://www.hollokiraly.hu -n is van tartalom (vagyis reszlet), asszem az elso harom fejezet. Abbol kovetkeztethetsz a forditasra is. Meg van ott meg 1-2 hasznos info a szerzorol, linkek kulfoldi oldalakra, meg “nagy emberek” velemenyei (emberek, ujsagok, magazinok). Erdemes lehet meg megnezni a kiado honlapjan a forumot, a fantasya.hu-t, a valhalla.kepregeny.net-et.

 3. A hollókirály.hu-t néztem, az alapján döntöttem el, hogy a könyv megvehető/megveendő. (Igaz nem a nagy emberek véleményei győztek meg, mert ilyenből minden kiadványra jut általában.)

  Ami a fantasyát és a valhallát illeti, mindkettőn az “1806-ot írunk. Anglia minden erejét lefoglalja a Napoleonnal vívott háború, a gyakorlati mágia pedig már évszázadok óta feledésbe merült a szigetországban.” kezdetű sablonszöveg található meg.

 4. én a helyedben még végignyálaznám a többi könyvmegosztó bigyót, hátha van magyar júzer valahol, és hátha valaki ezek közül volt szíves infót felpakolni róla. lista az éken. (és én kérek elnézést, hülyén érzem magam, hogy magamat linkeltem be, de majd hozzászokok, nyilván ; )

  és: mennyire jó, hogy nem a magam füstölgésén kell belátnom, hogy mégis van értelme ezeknek a rendszereknek. [off: beláttam, csókolom, bár pont egy fél nappal a probléma-felvetés előtt, aminek csak annyi haszna volt, hogy sikerült majdnem késni vizsgáról, csak mert belemelegedtem hirtelenjében a librarything magyarításába. on.] az egyébként mekkora lenne, ha egy nol-szintű (/index/origo/akármi) (méret, társadalmi szórás) közösség állna neki felépíteni egy ilyen dolgot. vagy az amőbára való kommentelés helyett ilyeneket csinálnának (ez itt nem politizálás, csak oda mocsok sokan szoktak írni, amit aztán a kutya nem olvas el, akkor már csináljanak hasznosat is : ).

Comments are closed.