Reggeli napalm (upd3)

  • A Macheist bundle kapcsán várhatóan elszabadulnak az indulatok. Gus Mueller és a ThinkMac oldalán már találhatók jó postok a bundle árairól. (Röviden: ha egy appot megveszel, azzal támogatod a fejlesztőt, ha macheist bundle-t veszed, azzal támogatod a Macheist-ot.) Nagyon remélem, hogy reggelre beszáll a beszélgetésbe Daniel Jalkut és Jon Rentzsch is, mert szeretem őket olvasni. Ja, bundle-t nem veszek.
  • Rui Carmo csinált iPhone bullshit bingót, lehet vele játszani. Nem hiszem, hogy flame lesz belőle, mert a fanboyok Apple Insidert olvasnak, nem Tao of Macet, de ettől a bingó maga még szórakoztató. Lassan időszerű lenne egyébként összerakni egy ilyet iPodhoz is, mert az Indexen minden tech újdonság kapcsán leírják, hogy fog beépülni az iPodba. (A mai menü: Gyorsulhat az iPod)

Így reggelre ennyi. Jóéjt, nép.

Update:

Mondtam én, hogy vita lesz ebből. A TUAW-on megjelent egy nincs is annyira igaza Gus Muellernek post, és már ott is zajlik az eszmecsere. Az ellenérvek a szokásosak, a fejlesztők reklámot kapnak és felhasználói bázist építenek, és ez nekik jó. Ellenérvként - ha bele akarnék mászni a nagy vitába, és nem az alváshiányomat pótolni - a Reinvented Software-es Steve Harris írását lenne érdemes felhozni.

(Off: Harrisre egyébként nem a ZOT hívta fel a figyelmemet, hanem a Disco körüli vita. Lehet egy szoftverakciónál értékesebb egy érdekes vélemény?)

Upd2:

Paul Kafasis - mindig szerettem volna leírni: of Rogue Amoeba fame - és Fraser Speirs is csatlakozott a vitához. Mindketten Mueller oldalán vannak. (Szerintem egyáltalán nem meglepően.)

Upd3:

Cikk az O’Reilly Mac DevCenteren a MacHeist mellett, igaz, az író a csomagban szereplő egyik program fejlesztője. És megszólalt Gruber is, ő nem a Heist mellett és nem röviden. Egyik sem lepett meg.

8 Replies to “Reggeli napalm (upd3)”

  1. (húú, de korán keltél/feküdtél)

    megaztán ott van az sg.hu-s konzol hír. még jó, hogy vannak emberek, akik hallottak a pippinről, mert elkezdődtek a “decsúnya” szerű találgatások egy régen eldobott termék képe alapján

  2. Zoli: Elvben az mögötte a logika, hogy a fejlesztő iszonyat mennyiségű reklámot kap, és kialakít egy felhasználói bázist, akik majd mind megveszik a következő fizetős verziót is. Gyakorlatban, ahogy hallom, az ilyen akciók inkább töménytelen terméktámogatást kérő levélként csapódnak le az elején.

    kobak: Persze, nem rosszak. De tényleg bizonytalan, hogy bekerülnek-e. (A hájpmasina jól működik, úgyhogy valószínűleg legalább az egyik igen.) Másrészt ha igazán szükségem lenne bármelyikre is, akkor a Textmate például pont annyiba kerül mint a bundle, és a pénz tényleg a fejlesztőnek megy…

Comments are closed.