Trinidad, Tobagó és a nyílt forrás

Olvastad tavaly karácsonykor a Washington Post-ban a The Computer Geeks Who Saved Christmas cikket? Ütemesen bólogattál közben? Tudod mire gondolhatott Birka, amikor azt írta: “Minden felhasználó, amint benne van a telefonjában a telefonszámom, elfelejt gondolkodni, azonnal.”? Ha mindhárom kérdésre igennel válaszoltál, akkor valószínűleg sorstársak vagyunk.

Szenvedélyesen utálok telefonon vagy cseten szupportolni, mert pár mondat után olyan verbális repeszgránátokat kell bedobálnom a beszélgetésbe, mint ‘töltünk egy újabbat szószfordzsról, hátha’ illetve ‘azért nem megy, mert mirrort kell választani’. Most elhatároztam, hogy hivatkozási pontokat teremtek. Vedd elő a Zöld Cédét vagy valami hasonló. És itt jön képbe Trinidad és Tobagó, ott rakták össze a legjobb szoftvercsomagot.

A lemezt a Trinidad and Tobago Computer Society - mottó: “networking local computer users” ami így négy szóval többet mond, mint amit Kovács Kálmán tudott az összes beszédével - rakta össze az OSSWIN listája alapján. Autorunos, van hozzá pofás, böngészőben megjelenő menü leírásokkal és letöltés gombbal, hogy ne kelljen a cédén keresgélni. Ideális lesz a júzer rokonoknak.

Erős versenyző a The OpenCD, ráadásul van belőle magyar verzió is, de zavar a lemezen lévő Ubuntu. Szoftvercsomagot kerestem választási lehetőségekkel, játékokkal, nem “térítőlemezt”, amin fent van pár népszerű program plusz egy Linux, hátha megunják a gonosz Windowst. Lehet írok egy Piros Cédét is, aztán majd rághatom a telefonom, ha sikerül átbootolniuk Ubuntuba.

Egyéb lehetőségek:

Ha van még ötletetek, szívesen veszem.

3 Replies to “Trinidad, Tobagó és a nyílt forrás”

  1. Huhh, linkelt valaki… Amúgy nekem két ilyen CD-m van, az egyik egy nevezzük nagyképűen hekkerCD-nek, amivel be lehet boot-olni, van rajta egy freedos és néhány alapvető cucc (Fdisk és tsai, meg persze windows jelszóvisszanyerő), a másik egy régi Chip magazin CD, amin ilyen musthave alkalmazások vannak és a harmadik meg egy bootolható Windows XP Live CD, ami mára talán már átvette az első helyét (totalcommanderrel, nero-val, ilyesmivel…)

  2. van egy baltám, vasalt tuskóval

    van egy füstölőm, szenteltvízzel

    na de cd…? max a visszapillantótükrön lóg. de ott 10 egyszerre. állítólag véd a szúnyogok ellen.

  3. Birka: Ismerős konfig. Nálam Hiren’s boot cd, telepítő dvd és sp2 install lemez szokott lenni. A TTCS cédét viszont nem én fogom használni, hanem a júzerek. (Ezért nem tetszik a telepíts azonnal linuxot lemezes ötlet.)

    dani: Nem csak a szúnyog ellen, a trafipaxot is megbénítja. :)

Comments are closed.