Frissítő frissesség

Álmodtam egy csomagkezelőt magamnak. Azért álmodtam, mert a Software Update és a fink között van egy rés a normális júzerek mindennap használt programjaival. Az egyes programok frissítéséhez van másfél jó megoldás (egy és fél), amit a fejlesztők beépíthetnek. Olyan programról viszont nem tudok, ami barátságosan megmutatná, hogy a külön frissülő programokból nekünk melyik verzió van meg. Olyasmit álmodtam, ami a Growlhoz hasonlóan figyeli a gépen futtatott támogatott appokat, adatbázist épít belőlük, és kérésre akár frissít is. Mit például egy tényleg szabad MacLibre vagy Google Pack.

Megkérdeztem a Sparkle fejlesztőjét, Andy Matuschakot, hogy az ‘ahogy Pistike elképzeli’ ötlet megvalósítható-e. A válasz igen volt, azzal a megnyugtató kiegészítéssel, hogy már ő is gondolt rá, de még nem kezdte el megvalósítani. Kedves Lazyweb, türelmesen várok.

2 Replies to “Frissítő frissesség”

  1. A versiontracker üzleti modelljét elég régen nem értem. Az internet hajnalán működőképes lehetett ez a szolgáltatás, de ma irreálisnak tűnik fizetni érte.

    (Pláne, hogy a világon kábé utolsóként a maces szoftverek is frissítik magukat önként és dalolva.)

Comments are closed.